Turbulensen i Karlstad
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Karlstads ordförande om klubbarna som jagar avhopparna

ANNONS

Flera lag från SSL och Allsvenskan har hört av sig om att få värva spelarna som tagit time out från Karlstad.

Värmlands Folkblad var först med att avslöja att den avhoppade Karlstadtrion Adam- och Tom Colling samt Erik Nilsson Allansson har fått tillåtelse att träna med grannklubben Nilsby IK som spelar i Herr1an. Tidningen skrev också om att Nilsby gett Karlstad ett bud på 50 000 kronor för att köpa loss spelarna men att Karlstad tackat nej och begärde istället det tredubbla.

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Karlstads ordförande Fredrik Olsson för att höra hur förhandlingarna har gått.   

– Jag vill inte kommentera några summor men det stämmer att vi har fått ett bud från Nilsby men det låg långt under det vi vill ha. Vi vill ha en marknadsmässigt pris för att släppa spelare till en konkurrent i närområdet. Något som är ganska så självklart egentligen, säger Olsson till Innebandymagazinet.

Nilsbys sportchef Janne Svensson kommenterade till Värmlands Folkblad att han hade respekt för Karlstads beslut men att han tyckte synd om killarna som hade hört av sig till Nilsby själva och ville spela där. 

– Med tanke på att spelarna ville till oss så hoppades vi på lite förståelse och respekt för killarna som gett föreningen så mycket i så många år. Men tyvärr, våra 50 000 var inte det minsta intressant, sa Svensson till tidningen.

För Innebandymagazinet ger ordförande Olsson sin syn på hur föreningen tänker angående Svenssons kommentar om respekten för killarna och vad det gjort för föreningen.  

– Vi vet ju vad som har hänt och vi har haft diskussioner med spelarna och utefter det har vi tagit fram premisser som vi fattar vårt beslut efter. Vad Nilsby tycker och tänker ingår inte i vårt beslutsunderlag kan jag avslöja. Vi vet vad vi fattar beslutet utifrån och det känner vi oss trygga i och självklart ska vi ha marknadsmässiga priser om vi ska släppa spelare som står under kontrakt oavsett vem som hör av sig. 

Men trots att Karlstad valde att tacka nej till Nilsbys bud så är det inga hard feelings mellan Karlstad och spelarna enligt Olsson. 

– Vi hade möte med spelarna förra veckan och pratade om detta och det var ett bra snack. Vi har förklarat för dem våra premisser och avväganden som vi har gjort. Så det vet de om och de uttryckte även förståelse för det och det finns ingen ovänskap eller tvist mellan oss.

Har spelarna sagt definitivt nej till att komma tillbaka till A-laget denna säsong och kan de tänka sig att spela i ert Herr1an-lag som spelar i samma serie som Nilsby? 

– Våra diskussioner vill jag inte gå in på utan det vi har pratat om det håller vi internt mellan oss.

Är det några andra klubbar som hört av sig och visat intresse för spelarna?

– Ja. det är flera klubbar som hört av sig både från Allsvenskan och SSL.

Skulle ni kunna tänka er att släppa spelarna till någon SSL-klubb? 
 

– Ja det kan vi. Om de uppfyller våra premisser som vi har för att släppa dem och det kan bli en marknadsmässig uppgörelse, så absolut. Tänker man kortsiktigt för föreningens bästa så är det ju lättare att släppa spelarna till en SSL-klubb än till en konkurrerande verksamhet.

Värmlands Folkblad hade uppgifter om att SSL-nykomlingarna Hagunda och Djurgården hört av sig samt storsatsande Nykvarn i Allsvenskan Norra. Uppgifter som vi också fått från flera källor. 

– Jag vill inte bekräfta vilka klubbar som hör av sig till oss med respekt för dem. Men det är ett par klubbar från SSL och ett lag från Norra Allsvenska kan jag bekräfta.


Highlights: Karlstad-Warberg 3-6

Se alla målen från Karlstads senaste match

  

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: