Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Falustjärnan skadad på träning

ANNONS

Casper Backby råkade ut för en olycka på första träningen med Falun efter helgens landskamper.

Svenska mästarna IBF Falun har under sommaren blivit ännu bättre på pappret efter en bra silly season. Tränare Nicklas Hedstål förfogar över några av de allra bästa spelarna i landet. Hela nio spelare från Falun var med när landslaget genrepade inför VM i helgen. Sedan har man även med fyra spelare i Guldsteget samt att tre spelare var med i U19-landslaget i helgen också. 

Med tanke på alla Faluspelare som är med i de olika landslagen så har tränare Hedstål  haft lite synpunkter på matchningen av hans spelare tidigare under säsongen framförallt när Emil Kalentun och Victor Wettergren kom tillbaka skadade efter samling med Guldsteget i början på september. 

– De gick på väldigt få spelare i det här Guldsteget i Lettland. Kalentun spelade på två backpar där nere. Och så var det tre matcher på tre dagar och det är såklart inte optimalt för oss i Falun direkt. Det kan man ha synpunkter på, sa Hedstål till Dalarnes Tidningar då. 

I helgen spelade Casper Backby i alla tre landskamper och när han kom tillbaka till Falun och körde sin första träning med laget igen så var olyckan framme och han skadade sig.

– Jag sträckte mig efter en boll och så trampade jag på Wettergrens klubba, tror jag. Sedan glider jag lite och så tar det liksom stopp åt fel håll, så det är på yttersidan. Jag får väl skylla mig själv, jag behöver inte gå in i alla situationer, säger han till Dalarnes Tidningar

Backby säger till tidningen att beslutsfattandet inte var det bästa på träningen efter att tränat fyra gånger i helgen och spelat tre matcher med landslaget.  

– Det är klart att kroppen och knoppen är kanske lite sliten efter helgen, man är kanske inte helt hundra med och då blir det sådär. Då får man kanske skylla sig själv, det är bara mig själv jag har att skylla.

Skadan kommer olägligt för Backby som är med och krigar om en centerplats till VM-truppen som presenteras den 4 november. Det återstår bara två SSL-matcher innan truppen tas ut och i helgen möter Falun Linköping och helgen efter det Storvreta. Men Backby hoppas kunna vara tillbaka i spel redan till helgen mot Linköping. 

– Jag har aldrig haft några problem med fötter förut, så jag tror inte att det är några problem nu heller. Jag får rehaba lite i morgon(onsdag) kanske, sedan är man redo. Men det är klart att man blir rädd när det väl händer. 


Highlights: Sverige-Finland 8-3

Se alla målen mellan Sverige och Finland


Highlights: Tjeckien-Sverige 6-3

Se alla målen mellan Tjeckien och Sverige


Schweiz-Sverige 4-11

Se alla målen mellan Schweiz och Sverige

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: