Foto: IK Sirius P07
Cuper & läger

Stort intresse för innebandyturneringar i vinter

ANNONS

Nu börjar ungdomslaget få mer kontroll på sina spelartrupper efter pandemin

Ett par veckor in på den nya säsongen, den första efter lockdown-säsongen efter pandemin är läget fortfarande mycket oroligt. Överallt kommer rapporter runt om i Sverige om att spelarna inte kommit tillbaka till hallarna fullt ut och många lag har kastat in handduken precis i säsongsstarten. Trots det finns det ett extremt uppdämt behov av att få åka på turneringar igen.

– Vårt pojkar 07-lag älskar att spela cuper verkligen. Normalt spelar vi minst 6–8 cuper per år men detta år så har vi spelat tre och har kvar två nu i höst. Vi blandar cuper med övernattning och cuper som ligger närområdet, säger Ola Eriksson, tränare för Sirius P07:or till Innebandymagazinet.

Turneringarna är många i vinter. Under jul och nyårshelgerna finns det turneringar från Skåne i söder till Norrland höst upp i landet. Egentligen all turneringsverksamhet har varit nedlagd i ett år vilket har fått till följd att både nya och klassiska turneringar tvingas ställa in både en och två gånger.

– Vi tittar på olika alternativ. Det är första året efter pandemin och första året som vi får spela tävlingsmatcher så intresset är på topp hos mina spelare att äntligen få spela några cuper igen, säger Tobias Gustavsson, ledare för Landvetters pojkar 09:or, till Innebandymagazinet.

Det finns en del svårigheter i början av denna säsong att veta sitt spelarmaterial. Något som Tobias i Landvetter håller med om.

– Jag tror att det är en utmaning för många ungdomslag att redan inför säsongen att planerat in sina olika turneringar. Vi har under det långa matchuppehållet inte vetat vilka som vill fortsätta med innebandy. Nu börjar vi få tillbaka spelare och få en klarare bild på spelarmaterialet.

Den här säsongen är det spelare födda 2009 som är de yngsta som får spela i tävlande klasser i ungdomsturneringarna. I övriga klasser födda 2010-2014 blir det en turneringsform kallad ”kämpa klasser”. För Sirius pojkar 07:or som redan vunnit en turnering 2021 är just tävlingsformen med 4-7 matcher på kort tid något som uppskattas av både spelare, ledare och föräldrar i laget.

– Ja, så är det. Cuper blir något extra för spelarna där man också lär sig mer taktik och vad som krävs för att gå hela vägen. Cuperna skapar teamkänsla i hela laget och det är bra. Under pandemin var det tråkigt helt enkelt och grabbarna ville verkligen ha matcher. Under pandemiuppehållet blev det svårt att hitta glädjen till 100 procent, speciellt träningarna och även vi ledare tappade lite känsla för innebandyn. Hur vi avslutar en innebandyhelg med en lång turnering? Då blir det älgstek som Anton Alm säger i laget, och grabbarna gillar älgstek, säger Ola Eriksson.


Tjeckien-Sverige 4-2

Alla målen mellan Tjeckien och Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: