FC Helsingborg
Jonathan Nilssons Helsingborg ligger 12:a efter fyra omgångar.
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Stjärnan analyserar Helsingborgs tunga start: "Mest det vi pratat om"

ANNONS

Helsingborg är Superligans stora besvikelse efter fyra omgångar – Jonathan Nilsson har sina teorier kring vad som har gått fel.

Helsingborg var rejält uppskrivna inför den här säsongen och det med goda anledningar: Värvningar som Daniel Johnsson, Christoffer Andersson, Linus Bergström och Oscar Andersson gjorde att laget började nämnas kring topp fyra-placeringar.

Efter fyra spelade omgångar så står det dock klart att man har en bit upp till toppen, åtminstone poängmässigt. Man förlorade premiären mot Falun, men vann i omgången därpå mot Växjö. Efter det var man tillbaka i nollpoäng-spåret då man förlorade mot Dalen och Kalmarsund. Den resultatraden innebär att man ligger tredje sist i SSL.

- Vi har haft en tuff start och mött bra innebandylag. Vi har haft tre bortamatcher, varav två långa. Resultaten har inte varit som vi har velat riktigt, säger Helsingborgs-stjärnan Jonathan Nilsson till klubbens Youtube-kanal och fortsätter:

-  Men framförallt så tror jag inte prestationerna heller har varit där vi vill ha det. Det är mest det vi pratat om, gör vi bättre prestationer så kommer resultaten komma vår väg.

Helsingborg har gjort 2 av sina 17 mål med en man mer på banan men det stora problemet enligt Nilsson är när samtliga 10 utespelare är ute på planen.

- Oftast har vi varit ganska bra i 6-mot-5 och i powerplay, och gjort en fel mål på frislag, men 5-mot-5-spelet har varit lite sämre. Vi har inte fått så mycket utdelning på det. Vissa matcher har vi nog inte gjort ett enda mål tror jag. Där har det absolut hackat, offensivt också. Vi har gjort för lite mål och behövt kriga mycket för dem, och så trillar det in något enkelt bakåt.

Han berättar också att man försökt spela en annat typ av spel gentemot tidigare år, och förhoppningen är att spelet ska sätt sig till 100 procent någonstans efter jul.

- Under åren jag har varit här så har vi varit ett lag som spelat ganska lågt med lite styrning. Vi har varit lägre och jobbat mycket med att täcka skott, vinna närkamper och vara jobbiga att möta. Sen har vi haft kontringsspelet som ett stort signum. Kontringsspelet vill vi såklart behålla, men mot Falun i slutspelet så kände vi att vi blev lite platta när vi spelar på ett sätt. 

- Så vi vill spela lite olika och ha någon femma som kan kliva lite högre, och helt enkelt inte bli så lättlästa. Vi ska kunna ha lite olika växlar att lägga in när vi behöver jaga.

Helsingborgs nästa match i SSL är mot Sirius, en match som spelas på hemmaplan med starttid klockan 13.00 på söndag.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: