Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Herr1an-laget har inte råd att köpa loss Karlstadtrion

ANNONS

Prislappen på Adam Colling, Tom Colling och Erik Nilsson Allansson blev för stor för Nilsby IK.

Konflikten i Karlstads allsvenska herrlag har nog ingen missat. Fyra nyckelspelare har kastat in handduken de senaste veckorna och tagit en time out. Först ut var Adam Colling, sedan följde Jesper Colling, Erik Nilsson Allansson och slutligen den tredje brodern Tom Colling. 

Adam, Tom och Erik vill fortsätta spela innebandy denna säsong men inte i Karlstads A-lag tack vare en påstådd konflikt med den nya tränarstaben. Trion har fått tillåtelse av Karlstad att träna med lokalkonkurrenterna Nilsby IK som spelar i Herr1an, samma serie som Karlstads andralag. Trion har tränat med Nilsby senaste veckorna och vill spela klart säsongen med dem. Kilklubben har gett Karlstad ett bud på spelarna men Karlstad valde att tacka nej.

Med tanke på att spelarna ville till oss så hoppades vi på lite förståelse och respekt för killarna som gett föreningen så mycket i så många år. Men tyvärr, våra 50 000 var inte det minsta intressant, säger Nilsbys sportchef Janne Svensson till Värmlands Folkblad

Enligt uppgifter till tidningen ska Karlstads prislapp vara minst 150 000 för spelarna och det är ett pris som Nilsby inte har råd med. 

- Nu blir det upp till killarna och KIBF att besluta om framtiden, vi gjorde ett tappert försök. Men de summor som Karlstad kräver är inte ens möjligt för oss att få ihop. Inte ens med sponsorer. Då är det bara att dra sig ur.

Nilsby IK ligger för närvarande på fjärde plats i Herr1an Västra tre poäng och två placeringar före Karlstad IBF Ungdom. Om ganska så exakt en månad möts de båda och då återstår det att se om någon av spelarna finns med på planen i något av lagen. 

Turbulensen kring A-laget i Karlstad har såklart påverkat lagets prestation i Allsvenskan och efter fyra omgångar ligger Karlstad åtta på fyra inspelade poäng. Målet inför säsongen var att gå upp till SSL efter stjärnvärvningarna av Anton Vestlund och Sebastian Degeryd. Vestlund ligger just nu tvåa i Poängligan på 10 poäng och Degeryd gjorde 7 poäng på tre matcher innan han drog av korsbandet på en träning. Så just nu har Karlstad blivit av med tre av sina fyra bästa poängplockare och tvingats revidera sin målsättning.    

 


TV: Galet iskall straff av Tyresö Trollbäckens 14-åring

Kolla in Tyresö Trollbäckens Elton Gafvelins iskalla straff när han kvitterar P07-matchen mot Tullinge.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: