Foto. RG Foto-Media
Allsvenskan norra

Allsvenska nyförvärvet lämnar laget efter 4 omgångar

ANNONS

Han var en av Onyx spetsvärvningar inför säsongen men efter bara fyra matcher flyttar backen hem igen.

Onyx slutade sist i den södra Allsvenskan förra säsongen men fick stanna kvar rack vare pandemin. Under årets silly season så rustade man upp laget ordentligt med bland annat poängkungen Viktor Palm och backen Peter Lindgren. Två värvningar som skulle se till så att Onyx klarade sig kvar i den norra Allsvenskan denna säsong. 

- I Peter får vi en rightad spelskicklig back som vi kommer få stor nytta av i vårt offensiva spel. Han är dessutom en reslig man som gör ont att möta. Peter är dessutom en kanonkille som även kommer tillföra mycket i vårt omklädningsrum och utanför planen, sa sportchef Tobias Palm i samband med värvningen.

Både Palm och Lindgren har levererat inledningsvis och Palm leder seriens poängliga på 13 poäng medan backen Lindgren ligger på tredje plats i den interna poängligan på två mål och fyra assist. Men trots succén för 29-årige Lindgren så väljer han att lämna laget efter bara fyra omgångar.  

- Man blir oerhört besviken, det ställer till det oerhört, säger sportchef Palm om avhoppet till Södermanlands Nyheter och fortsätter: 

- Han var vår enda rightback. Var tänkt att spela powerplay. Vi är nöjda med hans spel. Det är en offensiv back som kanske brister lite i sin defensiv. Spelar lite på små marginaler men man behöver sådana spelare också.

Enligt sportchefen är orsaken hemlängtan och Lindgren har flyttat hem till Borås igen. 

- Det har svängt fram och tillbaka från vecka ett, han har varit väldigt upp och ner. Så någonstans på vägen har jag väntat på detta. Men vi har försökt övertala honom. 

Det var spelledigt i helgen som var på grund av att det var landslagsweekend men nu till helgen kör Allsvenskan igång igen och inför den femte omgången ligger Onyx på nedflyttningsplats med endast tre inspelade poäng. På lördag möter man Täby som är det enda laget som inte tagit ett enda poäng än så länge.

  


TV: Dråpligaste självmålet i Allsvenskan hittills?

Olycklig situation för Dalen och Emma Sarkkinen.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: