Foto: Christofer Axelsson
Allsvenskan södra

Supertalangen om inledningen: "Jag har mycket mer att ge känns det som"

ANNONS

Fagerhults Theo Eriksson snittar nästa två poäng per match i Allsvenskan men han är hungrig på mera.

Fagerhult Habo åkte ur SSL med stil förra säsongen då man som nykomlingar öste på med full fart framåt och spelade en riktigt underhållande rock ´n roll-innebandy som slutade med att en Fagerhult Habo match innehöll i snitt nästan 17 mål. 

I allsvenskan har de fortsatt bjuda på många mål men snittet har sjunkit med fyra mål på match och det är framförallt målen i baken som reducerats kraftigt. Efter fyra omgångar ligger västgötarna på en andra plats i tabellen med endast två poängtapp mot serieledarna Warberg. 

- Det har vart en bra inledning tycker jag. Vi har inte alltid spelat på topp men inte haft någon riktigt dipp heller. Kollar man resultatmässigt så har det också gått bra. Vi är nöjda med de flesta resultat förutom matchen mot Warberg där vi tappar poäng, säger Theo Eriksson till Innebandymagazinet. 

Den 19-åriga centertalangen gjorde 16 poäng förra säsongen i SSL och den här säsongen har han redan gjort fyra mål och tre assist. 

- Min egna inledning på den här säsongen är jag helt okej nöjd med. Jag har haft bättre perioder under matcherna men också sämre. Jag har mycket mer att ge känns det som men ändå presterat på en okej nivå enligt mig själv. Men överlag så är jag ändå nöjd med min egna insats i början av säsongen men jag hoppas på mer.

Är det något resultat som sticker ut så här långt i serien tycker du?

- Det resultat som jag har reagerat mest på är Malmös topplacering. Detta trodde jag inte på förhand men de har visat att de vill vara med där uppe och slåss om kvalplatserna.

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet.

- Det är mycket möjligt att jag ser någon match men inget som jag har planer på att göra. Är inte den personen som kollar så mycket på innebandy vid sidan av men man kanske får kika in nån gång när det är så mycket matcher. 

Tjeckien är regerande mästare i U19-herr och Finland är mästare i U19-dam och även herrmästare. Det är bara på damsidan som Sverige är regerande mästare. Varför tror du att det har blivit så? 

- Jag är inte så insatt i detta men jag tror att det beror på att de andra länderna helt enkelt har kommit ikapp Sverige om inte förbi. Tittar man tillexempel på Finland så kan man se att det kommit långt i utvecklingen och kommer nästan alltid med en stark trupp till ett mästerskap. Det känns som Sverige har stannat av lite i utvecklingen för att de har alltid varit topptippade.



Drömanfallet i Herr1an

Kolla in när Hovslätt leker innebandy

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: