Uppehållssnack
Foto: Per Wiklund
Superligan

Måltorka för en av landets största supertalanger

ANNONS

Amanda Gottebo har fått en jobbig start på säsongen i Karlstad och hon har fortfarande inte gjort något mål.

Amanda Gottebo är en av Sveriges största talanger på damsidan och hon hamnade på plats 2 när Innebandymagazinet rankade de 100 största talangerna 2020. Trots att hon bara är 18 år hon redan inne på sin tredje SSL-säsong. Debuten skedde med moderklubben Skoghall som tyvärr åkte ur SSL direkt och Gottebo följde med ner i Allsvenskan. Men där blev det bara fem matcher innan pandemin satte stopp för fortsatt spel och istället gick hon till Karlstad. Under årets silly season så gjorde Karlstad klart med en fortsättning för Gottebo i klubben men hon har inte riktigt fått det att stämma inledningsvis. 

- Min egen inledning har väl varit lite svajig. Har tyvärr inte fått jättemycket speltid vilket har gett mig lite sämre självförtroende! Men nu på senaste har jag fått lite mer förtroende och jag tycker att jag växer in i det mer och mer! Jag har haft många lägen och tycker jag gjort det bra på matcherna men det sista med att få in bollen i mål har inte klickat in för mig riktigt än, men det kommer, säger Gottebo till Innebandymagazinet.

Målfarligheten har alltid varit hennes signum och hon blev dessutom historisk när hon gjorde Skoghalls första SSL-mål någonsin för tre säsonger sedan. Men även om Gottebo har en tung period nu målmässigt så har det gått desto bättre för laget som ligger på en tredje plats efter fem spelade omgångar.  

- Ja. lagets insats finns det inget att klaga på! Jag tycker vi blir bättre och bättre för varje match och tror vi har chans att gå riktigt långt i år.

Finns det något resultat så här långt i SSL som du tycker har stuckit ut?

- Om jag skulle välja något resultat så skulle jag väl säga resultatet mellan Thorengruppen-Täby där resultatet blev 14-3 till Thoren! Det var en match som jag tänkte skulle bli lite mer jämn kanske. Men samtidigt är Thoren extremt bra och Täby har ju förlorat massa nyckelspelare.

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet

- Det är inte helt omöjligt att jag kommer se några matcher. En självklar match är ju i sådana fall Sverige mot Finland på damsidan. 

Tjeckien är regerande mästare i U19-herr och Finland är mästare i U19-dam och även herrmästare. Det är bara på damsidan som Sverige är regerande mästare. Varför tror du att det har blivit så? 

- Jadu det är svårt! Har inte reflekterat över det så jättemycket. Men det är ju alltid en kamp mellan Sverige-Finland där man kan förvänta sig jämna och bra matcher. På finaldagen tror jag mest det handlar om vilket lag som är mest taggat och spelar bäst som kommer ta hem guldet istället för det lag som bara är bäst på pappret.


TV: TV: "Det bästa som kunde hända min karriär"

Thorengruppens landslagsstjärna Sofia Joelssons funderade på att sluta med innebandy - då blev hon skadad: "Aldrig i livet att jag slutar så här"

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: