AIK vann mot Hudik/Björkberg

AIK vann efter avgörande i förlängningen mot Hudik/Björkberg

AIK:s väg till seger mot Hudik/Björkberg hemma i Allsvenskan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde AIK avgöra till 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Rasmus Bolander som stod för det avgörande målet.

Segern var AIK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

AIK stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 8.09 i mitten av perioden.

Hudik/Björkberg reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Filip Nilsson och Erik Rhodin, det sista med 2.03 kvar att spela. Efter 5.11 i andra perioden nätade Jakob Jonsson, på pass av Filip Nilsson och kvitterade för Hudik/Björkberg.

AIK:s Kim Guilotte gjorde 4-3 efter 16.30 framspelad av Kevin Lieback Asp.

Efter 17.42 slog Filip Nilsson till ännu en gång, på pass av Jakob Jonsson och kvitterade för Hudik/Björkberg.

AIK tog ledningen alldeles i slutsekunderna av perioden på nytt genom Markus Eriksson framspelad av Kim Guilotte.

AIK tog ledningen med 6-4 genom Kevin Lieback Asp efter 57 sekunder i tredje perioden.

Hudik/Björkberg reducerade och kvitterade till 6-6 genom Erik Rhodin och Jonas Larsson. Det sista målet kom med 3.31 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Hudik/Björkberg. I förlängningen tog det 2.34 innan AIK avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev Rasmus Bolander, på pass av Hampus Pettersson.

Hudik/Björkbergs Filip Nilsson stod för fyra poäng, varav två mål och Jakob Jonsson gjorde ett mål och totalt fyra poäng.

Hudik/Björkberg har startat svagt och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. AIK har elva poäng.

AIK tar sig an Salem i nästa match hemma fredag 22 oktober 19.30. Hudik/Björkberg möter Tullinge borta lördag 23 oktober 17.30.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK