Uppehållssnack
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Fjolårets succéspelare om Sirius inledning

ANNONS

Rebecka Jansson: "jag tycker inte riktigt vi har kommit upp i den nivån som vi vet att vi kan spela på ännu"

Rebecka  Jansson lämnade Bele Barkarby och Allsvenskan inför säsongen 18/19 för att prova lyckan i SSL med Täby. Men hos Täby fick hon inte mycket speltid så efter två säsonger bestämde hon sig för att lämna och gå tillbaka till allsvenska Telge. Men där spelade hon bara fem matcher innan pandemin slog till och stängde ner damallsvenskan. 

Då fick hon chansen att spela för Sirius i SSL, en chans som hon tog med besked och under slutspelet var hon en av Sirius allra bästa spelare. Så inför den här säsongen valde Sirius att värva henne på riktigt och där har hon fortsatt leverera inledningsvis på denna säsong. 

- För egen del har det känns ganska bra. Jag hade en del känningar i knät i början men som nu är bättre. Jag har fått mycket förtroende vilket känns jättekul, men jag har mer att ge, säger Jansson till Innebandymagazinet.

 Laget är rejält uppskrivna efter fjolårets succésäsong och man har inte riktigt levt upp till de nya förväntningarna som finns på laget. Efter fem omgångar parkerar Sirius på en femteplats på nio inspelade poäng. Man har besegrat Falun, Lund och Malmö och förlorat mot Thorengruppen och Warberg.

- Inledningen för laget har varit helt okej, jag tycker inte riktigt vi har kommit upp i den nivån som vi vet att vi kan spela på ännu. Men bortsett från Thorengruppenmatchen tycker jag ändå att vi har varit bra i defensiven, som vi lagt mest fokus på i början av säsongen. Dock finns det mer att hämta i offensiven. Prestationerna har varit lite upp och ner.

Är det något resultat som stått ut så här långt i serien tycker du?

- Jag reagerade nog mest på daladerbyt mellan Falun och Mora, där jag framförallt tycker det var väldigt starkt av Mora att ta tre poäng. Det blev en målfest med en match som verkligen svängde fram och tillbaka och var väldigt sevärd.

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet. Jansson är inte med i landslaget än...däremot så knackar hon på dörren dit och är med i Guldsteget, som har samling i helgen och hon hoppas kunna följa damlandslagets framfart i Finland därifrån.

-Ja, Jag kommer vara på Bosön med guldsteget då men jag hoppas att jag kommer kunna kolla på de matcherna där mina lagkamrater spelar. 



TV: Galet iskall straff av Tyresö Trollbäckens 14-åring

Kolla in Tyresö Trollbäckens Elton Gafvelins iskalla straff när han kvitterar P07-matchen mot Tullinge.

Den här artikeln handlar om: