Landslaget

Highlights: Sverige-Schweiz 6-5 (U19 Dam)

Dramatiskt när Sveriges U19-damer avgjorde med nio sekunder kvar!

Noterbart från matchen:

Schweiz tog ledningen med både 0-1 och 0-2 efter dubbla mål av Noelia Trottmann.

Sverige hade ledningen med 5-3 långt in i tredje perioden, men reduceringen kom och till slut även kvitteringen till 5-5 med endast 46 sekunder kvar.

En stark slutforcering av Sverige med hög press resulterade i ett sent segermål när endast nio sekunder återstod. Moa Dynefalk blev matchvinnare med sitt 6-5-mål på passning från Ebba Törngren, och efter ett bra förarbete av Ella Zetterstedt i pressen.

Räddningar: 20-20. Målvakten Ida Karlsson noterades för 5 räddningar i första perioden, 6 i andra och 9 i tredje.

Matchens lirare: Thea Löfborg i Sverige och Noelia Trottmann i Schweiz.

Citatet: "Det känns fantastiskt. När vi sätter pressen perfekt och jag får en sådan passning av Ebba (Törngren) så ska jag bara sätta dit den" - segerskytten Moa Dynefalk i ett pressmeddelande.

Matchfakta: Sverige-Schweiz 6-5 (1-2, 4-1, 1-2)

Första perioden

07.59: 0-1 Noelia Trottmann (Laura Bertini)

09.33: 0-2 Noelia Trottmann (Chantal Renz)

16.36: 1-2 Hanna Modigh

Andra perioden

02.44: 2-2 Kajsa Johansson (Thea Löfborg)

09.50: 3-2 (PP) Thea Löfborg (Hanna Nordstrand)

10.59: 3-3 Emma Hedlund (Linn Larsson)

19.18: 4-3 Ella Zetterstedt (Hanna Modigh)

19.53: 5-3 Bella Forsling (Thea Löfborg)

Tredje perioden

15.52: 5-4 Lisa Von Arx (Linn Larsson)

19.14: 5-5 Emma Hedlund (Seraina Fitzi)

19.51: 6-5 Moa Dynefalk (Ebba Törngren)

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)