EURO FLOORBALL TOUR
Landslaget

Highlights: Sverige-Finland 9-13 (U19 Herr)

Sverige tappade 5-1-ledning och förlorade mot Finland. Nya förbundskaptenen: "Lite besviken"

Promotion: Se alla Sveriges matcher i Euro Floorball Tour på SportExpressen Play. Just nu 99 kr första månaden.

Noterbart från matchen:

Sverige hade ledningen med 3-0 och 5-1 i första perioden, som slutade 5-2. Därefter tog Finland över helt och vann andra perioden med 1-6, och även tredje perioden med 3-5.

Det här var nya förbundskaptenen Jonatan Brolins första match. ”Min första känsla efter matchen är att jag är lite besviken på att vi inte riktigt drev spelet på det sättet som vi ville göra försvarsmässigt. Inte bara för att vi släpper in många mål, utan när man gör nya saker så finns det en viss uns av tvekan i början av en sån process och den var ganska tydlig en bit in i andra perioden idag. Första perioden tyckte jag inte att den fanns i, men när den infann sig så kunde vi inte riktigt vrida runt den till att bli självklara igen. Det tog en bra bit in i tredje perioden innan vi vart det”, säger Jonatan Brolin i ett pressmeddelande.

Matchfakta: Sverige-Finland 9-13 (5-2, 1-6, 3-5)

Första perioden

1-0 (04.51) Gabriel Erol (Emil Mattsson)

2-0 (07.51) Wilmer Entall (Simon Hult)

3-0 (09.45) Gabriel Erol (Wilmer Entall)

3-1 (13.42) Ville Hietaranta (Jusso Ahola)

4-1 (16.47) Emil Eriksson (Sebastian Theorin)

5-1 (16.52) Johannes Almholt (Ahmad Aldeeb)

5-2 (19.20) Aapo Kilpelainen

Andra perioden

5-3 (00.09) Tiitus Salokangas (Jusso Ahola)

5-4 (03.16) Daniel Tenhonen (Valtteri Koskinen)

6-4 (05.14) William Törngren (Ahmad Aldeeb)

6-5 (06.17) Ville Hietaranta (Eemeli Huhtakallio)

6-6 (08.06) Olli Jokela (Juuso Ahola)

6-7 (13.32) Ville Hietaranta (Tiitus Salokangas)

6-8 (14.37) Daniel Tenhonen (Eero Kuutsa)

Tredje perioden

7-8 (06.58) Ahmad Aldeeb (Emil Eriksson)

8-8 (07.52) Melker Hemmingberg (Lukas Bemström)

8-9 (08.25) Olli Jokela (Jusso Ahola)

8-10 (10.54) Amos Jappinen (Santtu Vuoristo)

8-11 (16.43) Tiitus Salokangas (Ville Hietaranta)

8-12 (17.44) Ville Hietaranta

9-12 (18.57) Melker Hemmingberg (Hannes Nyström)

9-13 (19.39) Aapo Kilpelainen (Setti Roimela)

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)