Uppehållssnack
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Målvaktsvärvningen väntar fortfarande på sin första match

ANNONS

Warbergs Oscar Agnarsson har inte fått debutera i Allsvenskan för sitt nya lag än, vilket har sina orsaker.

21-åriga målvakten Oscar Agnarsson hade flera anbud från olika klubbar under årets silly season, när han bestämde sig för att flytta hem igen till Sverige efter två lyckade säsonger i Norge. Till slut föll valet på allsvenska topplaget Warberg IC.

- En mycket spännande målvakt vi får till oss! Han är ung, hungrig och har målvaktsegenskaper som vi inte sett i Warberg på länge. Eftersom han är 194 cm lång så lever han mer på sin placeringssäkerhet och storlek än spektakulära tv-räddningar, och vi har aktivt sökt en målvakt med just de egenskaperna den här gången, sa sportchefen Kimmo Eskelinen när de bekräftade värvningen. 

Men efter fyra spelade omgångar har Agnarsson inte fått chansen att visa vad han går för mellan stolparna då förra säsongens förstemålvakt Adrian Kodelja har stått alla matcher.  

- För min egen del så har de väl inte gått som jag tänkt, haft mycket problem med ryggen vilket resulterat i att jag inte kunnat träna som jag velat! Så har blivit en del rehab men nu är jag igång med träningen ordentligt, säger Agnarsson till Innebandymagazinet. 

Lagets prestationer inledningsvis är det inte mycket att klaga på då Warberg leder serien och bara har tappat en poäng. Dessutom är man det lag som släpp in näst minst mål.  

- Tycker inledningen varit bra, vi har vunnit våra fyra första och försvarsspelet sitter bra och vi gör målen vi ska göra. Vi är en riktigt bra grupp som jag tror kan ta sig långt i år.

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet

- Jag kommer kolla landslagets matcher, herrarna till mestadels.



Highlights: Karlstad-Warberg 3-6

Se alla målen

Den här artikeln handlar om: