ALLSVENSKAN HERR
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Karlstadstjärnan långtidsskadad

ANNONS

Sebastian Degeryd har drabbats av en allvarlig skada - "Jag blev väldigt chockad när jag fick svaret"

Karlstads tunga spelartapp fortsätter. Fyra nyckelspelare i Erik Nilsson Allansson och tre bröder Colling, Adam, Jesper och Tom har valt att ta timeout under uppmärksammade former. Nu tappar karlstadgänget även stjärnvärvningen från SSL, Sebastian Degeryd, som skadade sig på en träning förra veckan. 

Degeryd kände att det knäppte till i knät på en träning med trodde inte att det skulle vara något allvarligt. Men på en magnetkameraundersökning så visade det sig att korsbandet gått av.

– Jag blev väldigt chockad när jag fick svaret, precis som Per (Ingemarsson, sjukgymnast). Det kändes väldigt underligt. För det var inte av den anledningen vi gjorde MR-undersökningen, det var för att se att inte menisk eller något tagit skada. För det var närmre vaden jag hade ont då, säger Degeryd till Värmlands Folkblad

Tur i oturen så slipper 27-åringen operation men han kommer ungefär behöva 12 veckors rehab för att kunna spela igen. Dock kommer stjärnan inte missa så många matcher då Allsvenskan har en månads uppehåll i månadsskiftet november december på grund av VM. 

– Det är tungt såklart. Men det känns rätt bra i knäet. Nu är jag inte så rutinerad på knä- och korsbandsskador, men min upplevelse är att det borde kännas värre. Men nu har undersökningen visat att det var av, så då är det väl så. Men jag siktar på att slå någon form av rekord och komma tillbaka så snabbt det går. 

Degeryd lämnade Karlstad när de åkte ur SSL för några år sedan och har de fyra senaste säsongerna spelat med IBK Dalen där han snittat över 30 poäng per säsong. Forwardsstjärnan hade inlett comebacken i Karlstad väldigt bra med att göra fem poäng i Svenska Cupen och sju poäng i Allsvenskan på de tre matcherna han hann med att spela. Blickar vi tolv veckor fram i tiden så hamnar vi på en tänkbar comeback första veckan i december. Det skulle innebära att Degeryd bara missar matcherna mot Lindås Rasta, Lerum, Fagerhult Habo, Örebro, Åby och Lillån. Därefter kommer sedan VM-uppehållet och nästa match är mot Lagan den 18 december, vilket är 14 veckor bort.   



TV: Dråpligaste självmålet i Allsvenskan hittills?

Olycklig situation för Dalen och Emma Sarkkinen.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: