Allsvenskan
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Tre av Karlstads avhoppar återförenas i Herr1an-lag

ANNONS

Adam Colling, Tom Colling och Erik Nilsson Allansson tränar tillsammans med ett lag i Herr1an.

Konflikten i Karlstads allsvenska herrlag har nog ingen missat. Fyra nyckelspelare har kastat in handduken de två senaste veckorna och tagit en time out. Först ut var Adam Colling, sedan följde Jesper Colling, Erik Nilsson Allansson och slutligen den tredje brodern Tom Colling. 

Karlstads sportchef har haft ett par hektiska veckor och han har lyckats få nya spelare som ersättare till avhopparna så här långt. Innebandymagazinet har sedan tidigare berättat att William Cerwall hämtades in från klubbens Herr1an-lag, Radim Kühnel värvades in från Florbal Ústi, som spelar i tjeckiska andra ligan. Nu har Karlstad även gjort klart med en tredje spelare och det är Marcus Bofeldt som gör comeback efter att han lämnade Karlstad inför den här säsongen för Skoghalls. Han ansluter på dubellicens.

- En mycket spelskicklig och talangfull spelare som kommer att betyda mycket för vårt herrlag under säsongen, skriver klubben på sin Facebooksida. 

Vad det gäller spelarna som hoppat av så har de alla sagt att de kan tänka sig att fortsätta spela innebandy denna säsong men de har alla giltiga kontrakt med Karlstad. Men tre av dem tränar för tillfället med Herr1an-laget Nilsby IK, som spelar i samma serie som Karlstads andralag. Nilsbys sportchef Janne Svensson har sagt till Värmlands Folkblad att Adam och Tom Colling samt Erik Nilsson Allansson vill fortsätta spela med laget. Men just nu har de bara tillstånd av Karlstad att träna med laget men inte spela matcher.

- Det gynnar alla parter att kilarna håller igång och för oss är det både kul och bra att få in duktiga spelare på träningen. Vart det tar vägen sen är mycket upp till KIBF. Vi köper inga spelare, så det handlar i så fall mer om hur välvilliga KIBF ska vara till de här grabbarna, säger Svensson till tidningen och fortsätter:

- Alla tre vill spela med oss, men de tillhör som sagt Karlstad. Vi håller dörren öppen om det går att lösa på ett bra sätt och behålla dem i Värmland. Men som sagt, KIBF äger frågan just nu. Det vore ju trist om någon av dem ger sig eller tröttnar. Vi får se vad som händer. Jag är glad att få med dem i träningsgruppen. 

Nilsby ligger just nu fyra i Herr1an Västra på 8 poäng efter fyra spelade matcher. Tre poäng bakom på sjätte plats ligger Karlstads andralag. I Nilsby återfinns även den fjärde brodern Colling, William som lämnade Karlstad inför säsongen.   

 


Highlights: Karlstad-Warberg 3-6

Se alla målen från det allsvenska mötet

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: