super1an
Herrettan

Super1an: Veteranernas show i poängligan

ANNONS

Innebandymagazinets veckovisa bevakning av Herr1an fortsätter.

I Super1an kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets sex olika Herr1an serier. Vi kommer ta fram en tabell med de bästa lagen, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en.

Super1an: De tolv bästa lagen i alla serier sammanslaget     

Position - Förra veckans position - Lagnamn - Snittpoäng - Målskillnad

1. (3) Sundsvall FBC, 3p/match (+33)

2. (1) RIG Umeå IBF, 3 (+30)

3. (4) Hovslätts IK, 3 (+31)

4. (2) IBF Falun Utveckling, 3 (+27)

5. (6) Älvsjö AIK IBF, 3 (+20)

6. (7) Skälby IBK, 3 (+20)

7. (8) IBK Kungälv, 3 (+11)

8. (10) Hagfors IBS, 3 (+10)

9. (11) IBK Lockerud Mariestad, 3 (+7)

10. (NY) Mölndals IBF, 3 (+6)

11. (NY) KAIS Mora IF, 2,75 (+17)

12. (NY) FBC Kalmarsund Ungdom, 2,5 (+12)

Lag som ramlat ur Super1an från förra veckan: Skoghall (5), Farsta (9), Luleå (12)

Sundsvall tar över tronen som kungarna över Herr1an, detta gör man genom att peta ner rivalen RIG Umeå till en andraplats. Det hela kokas ner till en målskillnadsaffär: Sundsvall har mött Luleå (10-3) och Wibax (6-1) sedan vi senast rankade lagen medan RIG bara spelat en match, detta mot Gamla Stan (vinst 12-5). Sundsvalls bredd går inte av för hackor då man har många spelare som kan avgöra matcher: Stjärnor som Viktor Hammarstedt, Patrik Fransson och Melker Grönholm var exempelvis utspridda i tre olika formationer mot Wibax senast.

Ett annat profiltätt lag, Hovslätt, fortsätter även de att prestera utifrån förväntningar – om inte ännu bättre. Senast krossade man Craftstaden med 15-1 på bortaplan där bröderna Knuthas, Melwin och Wille, svarade för elva poäng ihop. 

Faluns utvecklingslag har vunnit det mesta under sommaren och samtliga matcher i serien. I de senaste matcherna har man också blivit förstärkta av Kevin Landgren, som var med i många av Faluns SSL-matcher förra säsongen. Ett annat lag som är värda att lyftas fram från Mellersta är Skälby från Västerås. På tre matcher har man den imponerande målskillnaden 25-5!

Längre ner i Super1ans tabell skuggar lag från Götaland. Kungälv fortsätter överraska och man har fått ihop gruppdynamiken på ett annat sätt i år jämfört med tidigare och man har goda chanser att nå sin målsättning på att sluta topp fem.

Tre lag har slagit sig in sen senast: Mölndals täta defensiv (två insläppta varje match) har gett dem tre raka segrar. Ett lag som däremot vunnit matcher på offensiven är KAIS Mora som snittat 9,25 mål per match - även förra året var man bäst framåt i sin serie med liknande siffror. Kalmarsund fortsätter vara svårslagna, hittills har det blivit två trepoängare och två suddenvinster. Man gick obesegrade även under förra säsongen och senaste förlusten (efter full tid) i seriespel kom först den 15 februari 2020

Uppseendeväckande resultat från senaste veckan    

Hovshaga - Ledberg 5-6

Hovshaga var topptippade inför säsongen men har fått en mardrömsstart. Efter att ha startar med tre raka förluster mötte man ett annat hajpat lag, Ledberg, på hemmaplan. Mann vann skotten med 34-21 men låg under större delen av matchen, och det blev gästerna från Östergötland som tog hem alla tre poäng. Hovshaga är ensam jumbo efter fyra matcher medan Ledberg ligger femma i tabellen.

Kalmarsund Ungdom - Nyköping 9-1

Nyköping, nykomlingen serien förra säsongen, hade öppnat relativt starkt och var obesegrade efter tre matcher – men det var innan man mötte Kalmarsund. Ett motstånd som gjorde slarvsylta av Nyköping och ledde med 7-1 efter bara två perioder. Kalmarsund fortsätter vara svårslagna och ligger nu tvåa, medan Nyköping parkerar på en sjundeplats.

Mölndal - Munka-Ljungby 3-2

Tidigare i texten skrev vi om Mölndals fina start. Ett lag som däremot inlett lite trevande är Munka-Ljungby. Smålänningarna ska kunna vara med och slåss i toppen men har bara en vinst efter fyra omgångar, och den kom mot bottenlaget Zenith. Man har mött tufft motstånd i form av Mölndal, Partille (4-4) och Varla (3-5), men nu är det dags att man börjar plocka poäng igen så man närmar sig toppen.

Poängligan  

Position - Namn - Lag - Poängsnitt - Poäng

1. Andreas Granberg, IBK Lidköping 4,7p/match (8+6)

2. Peder Bodén, Holmsund City IBC 4,5 (10+8)

3. Oskar Andersson, FBC Kalmarsund Ungdom 4,3 (5+8)

4. Emil Hedström, KAIS Mora IF 4 (9+7)

5. Felix Andersson, Gamla Stan IBK 4 (7+5)

6. Sebastian Hagberg, Bergs Innebandyklubb 3,8 (7+8)

7. Andreas Nordh, Hovslätts IK 3,7 (5+6)

8. Adam Zetterström, Ledberg IBF 3,5 (8+6)

9. Adam Wastesson, Ledberg IBF 3,5 (6+8)

10. Lukas Sjöblom, LI20 IBF 3,3 (9+1)

Vi har en ny poängkung i Herr1an. 32-åringen Andreas Granberg, som tillhört Lidköping i större delen av sin karriär, har bara spelat en match sedan vi senast gjorde nedslag i Super1an men det var inte vilken match som helst: Han var inblandad i 7 (5+2) av Lidköpings 8 mål mot Fristad. Han skuggas av en annan veteran i toppen av poängligan, en mer välkände en i innebandy-Sverige i form av legendaren Peder Bodén. Oskar Andersson, Emil Hedström, Felix Andersson, Sebastian Hagberg, Adam Zetterström, Adam Wastesson är kvar från förra poängligan. De som slagit sig in på listan, förutom Granberg och Bodén, är: Andreas Nordh, förra säsongen i Jönköping, samt Lukas Sjöblom, som tidigare säsonger fullkomligen öst in poäng på den här nivån.



Highlights: Jönköping-KAIS Mora 3-5

Se alla målen mellan Jönköping och KAIS Mora

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: