Sök
super1an
Herr1an

Super1an: Veteranernas show i poängligan

Innebandymagazinets veckovisa bevakning av Herr1an fortsätter.

I Super1an kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets sex olika Herr1an serier. Vi kommer ta fram en tabell med de bästa lagen, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en.

Super1an: De tolv bästa lagen i alla serier sammanslaget     

Position - Förra veckans position - Lagnamn - Snittpoäng - Målskillnad

1. (3) Sundsvall FBC, 3p/match (+33)

2. (1) RIG Umeå IBF, 3 (+30)

3. (4) Hovslätts IK, 3 (+31)

4. (2) IBF Falun Utveckling, 3 (+27)

5. (6) Älvsjö AIK IBF, 3 (+20)

6. (7) Skälby IBK, 3 (+20)

7. (8) IBK Kungälv, 3 (+11)

8. (10) Hagfors IBS, 3 (+10)

9. (11) IBK Lockerud Mariestad, 3 (+7)

10. (NY) Mölndals IBF, 3 (+6)

11. (NY) KAIS Mora IF, 2,75 (+17)

12. (NY) FBC Kalmarsund Ungdom, 2,5 (+12)

Lag som ramlat ur Super1an från förra veckan: Skoghall (5), Farsta (9), Luleå (12)

Sundsvall tar över tronen som kungarna över Herr1an, detta gör man genom att peta ner rivalen RIG Umeå till en andraplats. Det hela kokas ner till en målskillnadsaffär: Sundsvall har mött Luleå (10-3) och Wibax (6-1) sedan vi senast rankade lagen medan RIG bara spelat en match, detta mot Gamla Stan (vinst 12-5). Sundsvalls bredd går inte av för hackor då man har många spelare som kan avgöra matcher: Stjärnor som Viktor Hammarstedt, Patrik Fransson och Melker Grönholm var exempelvis utspridda i tre olika formationer mot Wibax senast.

Ett annat profiltätt lag, Hovslätt, fortsätter även de att prestera utifrån förväntningar – om inte ännu bättre. Senast krossade man Craftstaden med 15-1 på bortaplan där bröderna Knuthas, Melwin och Wille, svarade för elva poäng ihop. 

Faluns utvecklingslag har vunnit det mesta under sommaren och samtliga matcher i serien. I de senaste matcherna har man också blivit förstärkta av Kevin Landgren, som var med i många av Faluns SSL-matcher förra säsongen. Ett annat lag som är värda att lyftas fram från Mellersta är Skälby från Västerås. På tre matcher har man den imponerande målskillnaden 25-5!

Längre ner i Super1ans tabell skuggar lag från Götaland. Kungälv fortsätter överraska och man har fått ihop gruppdynamiken på ett annat sätt i år jämfört med tidigare och man har goda chanser att nå sin målsättning på att sluta topp fem.

Tre lag har slagit sig in sen senast: Mölndals täta defensiv (två insläppta varje match) har gett dem tre raka segrar. Ett lag som däremot vunnit matcher på offensiven är KAIS Mora som snittat 9,25 mål per match - även förra året var man bäst framåt i sin serie med liknande siffror. Kalmarsund fortsätter vara svårslagna, hittills har det blivit två trepoängare och två suddenvinster. Man gick obesegrade även under förra säsongen och senaste förlusten (efter full tid) i seriespel kom först den 15 februari 2020

Uppseendeväckande resultat från senaste veckan    

Hovshaga - Ledberg 5-6

Hovshaga var topptippade inför säsongen men har fått en mardrömsstart. Efter att ha startar med tre raka förluster mötte man ett annat hajpat lag, Ledberg, på hemmaplan. Mann vann skotten med 34-21 men låg under större delen av matchen, och det blev gästerna från Östergötland som tog hem alla tre poäng. Hovshaga är ensam jumbo efter fyra matcher medan Ledberg ligger femma i tabellen.

Kalmarsund Ungdom - Nyköping 9-1

Nyköping, nykomlingen serien förra säsongen, hade öppnat relativt starkt och var obesegrade efter tre matcher – men det var innan man mötte Kalmarsund. Ett motstånd som gjorde slarvsylta av Nyköping och ledde med 7-1 efter bara två perioder. Kalmarsund fortsätter vara svårslagna och ligger nu tvåa, medan Nyköping parkerar på en sjundeplats.

Mölndal - Munka-Ljungby 3-2

Tidigare i texten skrev vi om Mölndals fina start. Ett lag som däremot inlett lite trevande är Munka-Ljungby. Smålänningarna ska kunna vara med och slåss i toppen men har bara en vinst efter fyra omgångar, och den kom mot bottenlaget Zenith. Man har mött tufft motstånd i form av Mölndal, Partille (4-4) och Varla (3-5), men nu är det dags att man börjar plocka poäng igen så man närmar sig toppen.

Poängligan  

Position - Namn - Lag - Poängsnitt - Poäng

1. Andreas Granberg, IBK Lidköping 4,7p/match (8+6)

2. Peder Bodén, Holmsund City IBC 4,5 (10+8)

3. Oskar Andersson, FBC Kalmarsund Ungdom 4,3 (5+8)

4. Emil Hedström, KAIS Mora IF 4 (9+7)

5. Felix Andersson, Gamla Stan IBK 4 (7+5)

6. Sebastian Hagberg, Bergs Innebandyklubb 3,8 (7+8)

7. Andreas Nordh, Hovslätts IK 3,7 (5+6)

8. Adam Zetterström, Ledberg IBF 3,5 (8+6)

9. Adam Wastesson, Ledberg IBF 3,5 (6+8)

10. Lukas Sjöblom, LI20 IBF 3,3 (9+1)

Vi har en ny poängkung i Herr1an. 32-åringen Andreas Granberg, som tillhört Lidköping i större delen av sin karriär, har bara spelat en match sedan vi senast gjorde nedslag i Super1an men det var inte vilken match som helst: Han var inblandad i 7 (5+2) av Lidköpings 8 mål mot Fristad. Han skuggas av en annan veteran i toppen av poängligan, en mer välkände en i innebandy-Sverige i form av legendaren Peder Bodén. Oskar Andersson, Emil Hedström, Felix Andersson, Sebastian Hagberg, Adam Zetterström, Adam Wastesson är kvar från förra poängligan. De som slagit sig in på listan, förutom Granberg och Bodén, är: Andreas Nordh, förra säsongen i Jönköping, samt Lukas Sjöblom, som tidigare säsonger fullkomligen öst in poäng på den här nivån.Highlights: Jönköping-KAIS Mora 3-5

Se alla målen mellan Jönköping och KAIS Mora

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?


Flest mål: Unihoc Epic Superskin Regular 26

Spelare: Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Antal mål 2021/22: 9 mål på 5 matcher

Blad: EPICFlest assists: Fat Pipe Raw Concept 27

Spelare: Simon Palmén, Linköping IBK

Antal assists 2021/22: 8 assists på 5 matcher

Blad: OrcFlest poäng: Unihoc Iconic Carbskin 29

Spelare: Felix Lanver, Pixbo Wallenstam IBK

Antal poäng 2021/22: 12 poäng på 5 matcher

Blad: Iconic

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten