Foto: Per Wiklund
SSL

Faluspelaren har fått sin dom från Juridiska Nämnden

ANNONS

Emil Kalentun har varit anmäld till Juridiska Nämnden för en incident mot Pixbo och nu har JN tagit ett beslut,

För två helger sedan rapporterades Faluns Emil Kalentun till videogranskning efter en situation med Pixbos Linus Nestorsson. Videogruppen ansåg att Kalentun gjort sig skyldig till en vårdslös tackling och anmälde därför situationen vidare till Juridiska Nämnden.

Se situationen i klippet nedan:


- I upptagen videosekvens syns Pixbo Wallenstam IBK:s spelare nummer 88, Linus Nestorsson, driva bollen framåt över mittplanen med blicken riktad på bollen. IBF Faluns spelare nummer 87, Emil Kalentun, som finns placerad på ytan som Nestorsson löper mot, vrider upp sin sida mot Nestorsson precis innan kollisionen. Kalentun träffar då Nestorsson mot huvudet. Ingen utvisning utdömdes i samband med händelsen, skrev videogruppen bland annat som motivering till anmälan.

Juridiska nämnden har nu tittat på incidenten och beslutat att helt fria Faluspelaren med motiveringen:

- Den anmälde spelaren går enligt nämndens mening primärt in i situationen med klubban för att stöta bort bollen. Den kollision som uppstår med motspelaren blir oundviklig och JN noterar att den anmälde inte på något sätt förstärker kollisionen. Det kan då inte vara fråga om vare sig en medveten handling som sker i syfte att skada motspelaren eller sådan handling som är att anse som grovt oaktsam.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: