IBF Dalen förlorade mot RIG Umeå

Utklassning när RIG Umeå besegrade IBF Dalen i Umeå Energi Arena

RIG Umeå hade inga problem med IBF Dalen i Allsvenskan norra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-2 (1-1, 4-0, 2-1).

Första perioden var jämn. RIG Umeå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Thea Lindén efter bara 35 sekunder, men IBF Dalen kvitterade genom Helena Johansson efter 17.33. RIG Umeå dominerade andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom två mål av Ebba Törngren, ett mål av Thea Lindén och ett mål av Thea Löfborg. Det sista målet kom med 28 sekunder kvar av perioden. RIG Umeå gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 1-5 till 1-7, och punkterade matchen.

Fanny Lindgren reducerade förvisso, men närmare än 2-7 kom inte IBF Dalen. RIG Umeå tog därmed en säker seger.

IBF Dalen ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan RIG Umeå ligger på andra plats.

IBF Dalen tar sig an Dalen i nästa match borta söndag 24 oktober 13.30. RIG Umeå möter Umeå Västra hemma tisdag 19 oktober 19.45.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå