Warberg vann mot Fagerhult Habo

Warberg gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Fagerhult Habo

Bortalaget Fagerhult Habo var fortfarande med i matchen mot Warberg inför tredje perioden. Men där fick Warberg rejäl utdelning. Till slut blev det hela 8-3 (3-0, 1-2, 4-1) i matchen i Allsvenskan södra dam.

Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar tyckte så här om matchen:

– Två mål ganska tidigt i tredje perioden gör att vi inte får med oss de positiva delarna från vår andra period. De kommer på snabba omställningar när vi kliver på uppåt i banan för att komma ikapp.

Warberg dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Nellie Wilhelmsson och ett mål av Jenny Dahl. Warberg ökade ledningen till 4-0, åter igen genom Jenny Dahl efter 6.08 i andra perioden

Fagerhult Habo reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Julia Thunander och Nicolina Wärnklint, det sista med 1.24 kvar att spela. Warberg dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.37 genom Olivia Wallin, och gick upp till 6-2 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan matchen var över hade Warberg gjort hela 8-3.

Noterbart är att Warbergs Jenny Dahl gjorde tre mål.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Warberg tog nu sin första seger och Fagerhult Habo är helt utan poäng.

Söndag 24 oktober spelar Warberg hemma mot Växjö IBK 12.00 och Fagerhult Habo mot Pixbo Wallenstam borta 13.30 i Wallenstam Arena.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg Lindome vann enkelt hemma mot Warberg Växjö IBK segrade efter förlängning mot Warberg