Gävle GIK förlorade mot Tullinge

Tullinge avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK

Matchen mellan hemmalaget Gävle GIK och gästande Tullinge i Allsvenskan norra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Tullinge avgöra till 6-5 (1-0, 2-1, 2-4, 1-0). Calle Heinby blev matchhjälte för Tullinge med sitt mål i förlängningen.

Tullinges lagledare Urban Sandgren:

– Skönt att få med extrapoängen, framför allt i perspektivet att vi tappade i nivå efter dryga två perioder med fint spel.

Tullinge tog ledningen efter 7.01, genom Nisse Thomasson på pass av Niklas Schüler. Efter 4.59 i andra perioden nätade Tobias Söderberg, framspelad av Alexander Lind och kvitterade för Gävle GIK.

Tullinges Dennis Forsgren gjorde 1-2 efter 8.16 på pass av Anton Andersin.

Efter 10.17 slog Erik Bengtsson till, framspelad av Felix Strandljung och ökade ledningen för Tullinge.

Tullinge gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 1-3 till 1-5.

Gävle GIK reducerade och kvitterade till 5-5. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Gävle GIK. I förlängningen tog det 3.51 innan Tullinge avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Calle Heinby, på pass av Anton Andersin.

Gävle GIK:s Billy Nilsson stod för fyra poäng, varav ett mål och Tobias Söderberg gjorde tre mål och totalt fyra poäng.

Gävle GIK har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Tullinge har sju poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 23 oktober. Då möter Gävle GIK Visby IBK i ICA Maxi Arena 17.00. Tullinge tar sig an Hudik/Björkberg hemma 17.30.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan