söndagens matcher
Kommer Telge lyckas segra över toppkonkurrenten Storvreta?
Foto: Sportphoto
Landet runt

Söndagens hetaste matcher: "Två av Allsvenskans bästa lag"

ANNONS

Här är fem matcher från söndagen som du inte får missa.

14.00 Storvreta-Telge (Allsv. D)  

Två av Allsvenskans bästa lag delar serie och idag möter man varandra för första gången den här säsongen. Efter tre matcher står lagen på exakt samma poäng (maximala 9) och målskillnad (+18). Telge innehar nu förstaplatsen då man gjort ett mål fler än dagens motståndare. Storvreta tippades inför säsongen vinna serien och man kan inte klaga på starten. Efter storsegrar mot Älvsjö och Hagunda blev det lite mindre siffror mot Bele Barkarby borta senast (vinst 5-2), men det var en match man kontrollerade från start till mål i princip, och man visade prov på fin effektivitet. Telge kommer från en imponerande 8-3-vinst mot ett talangfullt Åkersberga och man har varit väldigt täta bakåt hittills. Matchen har alla ingredienser för att bli riktigt underhållande – här finns det mer SSL-rutin än vad det gör i många lag som faktiskt spelar i Superligan!

15.00 Kungälv-Skoghall (Herr1an)  

Tidigt toppmöte i Herr1an västra. Kungälv tog bara en poäng på fyra matcher förra säsongen men har inlett årets serie urstarkt, där både prestationer och resultat har varit på topp. Skoghall hade en bättre fjolårssäsong där de vann alla matcher och vinstprocenten är lika hög efter de två första matcherna i år.  Hos värmlänningarna hittar vi också stekheta 17-åringen Emil Fredriksson som inlett serien med fem poäng på två matcher, och för det belönades han med en plats i nya U19-truppen. 

15.00 IBK Dalen-Örnsköldsvik (Allsv. D)  

Ettan Dalen möter trean Örnsköldsvik (en match mindre spelad) men det ör inte bara tabellplaceringarna som gör den här matchen intressant. När den värsta och mest intensiva #ibsilly-perioden var över, och alla lag började spika sina trupper, så gick Dalen all in under mitten av augusti och värvade inte mindre än fyra spelare från dagens motståndare Örnsköldsvik: Ida Sundström, Elin Nordin, Lisa Sjölund och Hanna Kristoffersson. Räkna med att spelarna som är kvar i Ö-vik är rejält sugna på att visa sina tidigare lagkamrater att de gjorde fel val när de bytte till Dalen. Kanske drar de inspiration av SSL-laget KAIS Mora, som överraskande slog Falun nyss – ett lag som hade plockat över tre av Moras bästa spelare.

16.30 Växjö-Falun (SSL H)  

Växjö har de senaste säsongerna varit lite av en munsbit för Falun som vunnit de fyra senaste mötena mellan lagen, med en målskillnad på 36-20. Det ger ett snitt på 14 mål per match så dagens drabbning mellan lagen har chans att bli riktigt underhållande för den neutrale åskådaren. Dagens match blir också Nicklas Hedståls svåraste hittills i SSL som Falun-tränare. Helsingborg och Pixbo är två bra SSL-lag men dem mötte man på hemmaplan, och den enda bortamatchen hittills var mot Thorengruppen. Nu väntar ett annat typ av test. Även om Växjö förlorade fem av 13 hemmamatcher förra säsongen så finns det trevligare uppgifter än att möta Vipers i Fortnox Arena. Kommer Falun klara av utmaningen och inleda med fyra raka segrar, eller blir det Växjö som tar sin tredje vinst för säsongen?

Se matchen på SportExpressen Play

17.00 Mullsjö-Storvreta (SSL H)  

Blir den här matchen hälften så underhållande som Mullsjös senaste hemmamatch mot Kalmarsund så kommer det vara en väldigt belåten publik på läktarna. Nu kommer dessutom ännu fler åskådare vara på plats vilket höjer matchtemperaturen än mer. Det var stundtals riktigt bråkigt när Kalmarsund var på besök och i Storvreta finns det flera vinnarskallar som kan brinna till, så visst kan det bli heta känslor här med. Blickar vi på det sportsliga så får Storvreta klassas som knappa favoriter då man kommer från två raka segrar och 17-6 i målskillnad. Uppsala-laget verkar ha fått igång maskineriet nu efter en lite trög start. Mullsjö är lite ojämna i sina prestationer och har kanske inte gjort något hundraprocentig insats hittills, räkna med att man kommer göra allt för att det ska bli en lyckad återförening med sin fanatiska hemmapublik.

Se matchen på SportExpressen Play


Highlights: Thorengruppen-Täby 14-3

Thorengruppens segertåg fortsätter efter ny utklassning

Den här artikeln handlar om: