Foto: RG Foto-Media
Allsvenskan norra

Nykvarns stjärnbygge har inlett på bästa sätt

ANNONS

Kevin Rigogiannis: "Obesegrade vill jag nog inte säga att vi kommer bli, men absolut är det ett av våra mål i år"

Nykvarn IBF skapade massor av rubriker under silly season då man lyckades med något som alla klubbar drömmer om. Sörmlänningarna fick nämligen tillbaka nästa alla sina spelare, man levererat vidare till SSL, för att försöka skjuta upp moderklubben till Superligan. Bröderna Ahlroth hämtades hem från Storvreta och Växjö, bröderna Rigogiannis från Växjö och storstjärnan och landslagsspelaren Hampus Ahrén från Storvreta, för att nämna några av värvningarna.

Så av naturliga skäl är Nykvarn superduperfavoriter till att vinna den norra Allsvenskan och deras skrytbygge är så pass imponerande att flera röster hävdar att de har chansen att gå rent i serien. Efter tre spelade matcher har de mycket riktigt tagit full pott också.

- Obesegrade vill jag nog inte säga att vi kommer bli, men absolut är det ett av våra mål i år. Vi har gjort en helt okej start tycker jag, vi har mycket mer att ge och det tror jag vi alla känner i laget. Men vi har tre av tre vinster vilket är det viktigaste för oss just nu, säger Kevin Rigogiannis till Innebandymagazinet.

Hur är det egentligen att spela i ett sådan här stjärnlag där barndomskompisarna återsamlats med ett enda gemensamt mål?

- Truppen i år mår riktigt bra med varandra, och presterar sjukt bra ihop. Det finns prestige, attityd och en sjuk mentalitet på träningar och matcher hos oss, och vi har så otroligt mycket kvalitet på varje position.

Men trots alla stjärnspelare och poängkungar i truppen så har Nykvarn ingen spelare på topp tio i poängligan. Utan första spelaren som vi hittar i poängligan är just Kevin som ligger på 14:e plats med 3+3.

- Vi har otroligt många poänggörare och tongivande spelare i varje femma, så poängen i år kommer vara väldigt utspridda jämfört med tidigare. Det är skillnad på till exempel Viktor Palm som jag gissar kommer ta hem poängligan i år. Han är otroligt duktig och kommer ha väldigt mycket speltid. Laget kretsar kring honom, så spelar han bra spelar laget bra.

Vilka lag har tillräckligt bra trupper för att kunna ge er en match om seriesegern då?

- Vill säga Visby eftersom de har visat så bra resultat i Svenska Cupen, men även AIK som slog dem tror jag kommer bra i serien. Salem med deras man-man-spel kommer också många ha det jobbigt emot, de tar nog hem ett antal vinster i år.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan idag är det ny match som gäller mot Hudik/Björkberg och chans på en fjärde raka vinst.

- Kul att få möta ett lag vi aldrig mött tidigare. vi kliver in med inställningen att vi ska ta tre poäng, oavsett hur grisigt eller målsnålt det kan bli. 



Highlights: Nykvarn-Gävle 5-3

Se alla målen från det allsvenska mötet.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: