Pixbo Wallenstam förlorade mot Hovslätt

Hovslätt vann med 3-2 borta mot Pixbo Wallenstam

Det blev en uddamålsseger för Hovslätt i matchen mot Pixbo Wallenstam i Allsvenskan södra dam på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) borta i Wallenstam Arena. Stina Wilsson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 58 sekunder kvar av tredje perioden.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson om matchen:

– Det är små marginaler matchen igenom och trots att det inte är någon målfest skapade bägge lagen en hel del chanser och två duktiga målvakter fick jobba hårt. Vi fick den matchbild vi ville ha från början, men efter 2-0 blev de lite mer desperata och lyckades kvittera halvvägs in i sista perioden. Vi vågade trycka på även i slutet och fortsatte att skapa chanser även i slutminuterna och hade förutom avgörandet ett par riktigt skarpa lägen, så ur den synvinkeln kändes det rättvist.

Hovslätt tog ledningen efter 7.34, genom Elsa Hag. Efter 3.44 gjorde Hovslätt 0-2 genom Mira Petersen.

Pixbo Wallenstam reducerade dock till 1-2 genom Alice Dahlberg efter 12.46 i andra perioden. 6.02 in i tredje perioden slog Pixbo Wallenstams Alice Dahlberg till på nytt framspelad av Justina Eliasson och kvitterade för Pixbo Wallenstam.

Hovslätt tog ledningen med 58 sekunder kvar att spela genom Stina Wilsson på pass av Felicia Nyström. 2-3-målet blev matchens sista.

Pixbo Wallenstam ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Hovslätt ligger på femte plats.

Pixbo Wallenstam tar sig an Munka-Ljungby i nästa match borta lördag 23 oktober 15.15. Hovslätt möter samma dag 14.00 Lindome hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama