mullsjö-storvreta 9-8
Superligan

Highlights: Mullsjö-Storvreta 9-8

ANNONS

Mullsjö och Storvreta gjorde upp i en smått kaotisk match under söndagseftermiddagen.

Noterbart från matchen: 

”Oj, vad man har saknat det här…fartfylld innebandy, känslor, massvis med mål, utvisningar och en hemmapublik på över 500 personer”. Så inledde undertecknad sitt referat på Mullsjös senaste hemmamatch mot Kalmarsund, och jag passar på att återanvända orden. Idag var 782 åskådare på plats och merparten måste varit rejält nöjda på hemvägen.

Inledningsvis så hade lagen varsin period. Mullsjö vann första med 4-1 men Storvreta kunde vända efter en andraperiod som slutade 1-6. Mullsjö var således i underläge inför sista (5-7) men vände efter fyra mål. 

Efterspelet kring matchen kommer domineras av diskussioner om Viktor Klintstens matchstraff. Knappa tre minuter in i slutperioden får han ”Matchstraff 3, Brutal förseelse” efter en situation med Jesper Sankell. En som inte höll med om beslutet var Storvreta-legendaren Hannes Öhman.


Viktor Klintsten gav själv sin version när han pratade med Innebandymagazinet efter matchen.

- Det är så frustrerande…jag kollar på bollen och så känner jag att en viss Sankell springer in i mig, han söker upp det. Sedan lägger han sig ner och börjar grina som en liten tvååring. Domaren ser inte ens situationen och så får jag matchstraff. Sen kan Sankell fortsätta spela. Det är så pinsamt, säger han i en intervju du kan läsa här. Du kan även se matchstraffet i samma artikel.

Emil Lindblom, som representerade Sverige i U19-VM nyligen, fick hoppa in i målet men släppte in det första skottet han fick, detta när Mullsjö hade en man mer på banan. 

För tredje matchen i rad fick Kim Ganevik äran att avsluta Mullsjös målskytte, när han placerade bollen i det öppna målet och sedan slängde klubban i marken av glädje i målfirandet. Inför matchen presenterade också Mullsjö nyheten att Ganevik skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

Ett mål som firades nästan lika hårt som Ganeviks var 2-0-målet som gjordes av Alfred Sandström. Det var 18-åringens första SSL-mål i karriären och extra speciellt var att han fick göra det framför Mullsjö-klacken – där han själv stod som ung.

Albin Sjögren, Andreas Stefansson, Liam Åström och Robin Nilsberth gjorde alla två poäng för Storvreta, men mest, tre stycken, gjorde Otto Weidman (2+1). Möjligtvis extra viktigt för centern som inför matchen bara hade gjort en assist på de tre första matcherna.


Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: