Nacka Wallenstam vann mot Lund Elit

Tre poäng till Nacka Wallenstam efter avgörande i slutperioden mot Lund Elit

Nacka Wallenstam vann hemma mot Lund Elit i Superligan SSL dam med 4-1 (1-0, 0-1, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Nacka Wallenstam avgjorde.

Nacka Wallenstam tog ledningen efter 6.07, genom Emilia Kokkonen framspelad av Ebba Hansson. Efter 10.43 i andra perioden slog Nellie Karlsson till, framspelad av Minna Karlsson och kvitterade för Lund Elit. Nacka Wallenstam dominerade tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Charlotta Hjorth, Ida Hultman och Nadia Cattaneo och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 19 sekunder kvar att spela.

För tabellens utseende betyder det här att Nacka Wallenstam ligger på elfte plats medan Lund Elit är på 13:e plats.

Lördag 23 oktober spelar Nacka Wallenstam borta mot KAIS Mora 15.00 och Lund Elit mot Jönköping hemma 16.15 i Lerbäckshallen.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling