Västerås Rönnby förlorade mot Thorengruppen

Thorengruppen fortsätter att vinna – har nu fem raka segrar

Det går fortsatt bra för Thorengruppen i Superligan SSL dam. På lördagen mötte laget Västerås Rönnby i Mälarenergi Arena (Västerås) och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Västerås Rönnby blev 10-5 (1-2, 5-1, 4-2).

Västerås Rönnby startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Isabelle Nordin Persson och Ellen Rännar innan Thorengruppen svarade och gjorde 2-1 genom Oona Kauppi. Thorengruppen gjorde dock fem raka mål och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-6.

Västerås Rönnby reducerade dock till 3-6 genom Mira Wickman med 2.38 kvar att spela i andra perioden. Thorengruppen dominerade även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.46 genom Sofia Joelsson, och gick upp till 3-8 innan Västerås Rönnby kom tillbaka och reducerade till 5-8.

Innan matchen var över hade Thorengruppen gjort hela 5-10.

Oona Kauppi gjorde tre mål för Thorengruppen, Emelie Wibron gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Veera Kauppi hade fyra assists och Sofia Joelsson stod för tre poäng, varav två mål. Dessutom att Wilma Johansson hade tre assists.

Västerås Rönnby har åtta poäng och Thorengruppen har 15 poäng efter fem omgångar.

I nästa omgång har Västerås Rönnby Warberg borta i Sparbanken Wictory Center, lördag 23 oktober 15.00. Thorengruppen spelar borta mot Malmö FBC fredag 22 oktober 19.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby