SSL DAM
Bild från SportExpressen Play
Superligan

Highlights: Karlstad-Endre 4-1

ANNONS

Ett Endre utan Frida Görtz och Ellen Bäckstedt fick se sig besegrade av formstarka Karlstad.

Noterbart om matchen: 

Målvakten Frida Görtz har vaktat kassen för Endre i samtliga SSL-matcher hittills, men idag var det 20-åriga Ellen Westberg som tog plats mellan stolparna. Hon höll nollan i både första och andra perioden trots Karlstads kraftiga skottövertag med 10-3 och 7-3, men i slutronden fick Karlstad till slut utdelning. Westberg fick pris som matchens lirare.

Bästa spelare i Karlstad var backen Rebecca Heed Arvidsson som stod för en fantastisk arbetsinsats och var säker i sitt passningsspel.

Ellen Bäckstedt saknades i Endre på grund av sjukdom. Därmed splittrades superkedjan med Elin Roos och Isabelle Gerig, där Erika Nilsson fick ta plats istället. Kedjan blev mållös.

Efter drygt halva första perioden blev Endres Malin Lindgren liggande i smärtor efter en olycklig kollision med en Karlstadspelare. Hon låg kvar länge på planen och fick sedan bäras ut på bår. "Oklart, hon är på sjukhuset och vi fick inte följa med dit. Men det är inte bra", säger assisterande tränaren Joakim Sjöstrand om hennes status till Innebandymagazinet.

Linnéa Wallgren värvades från just Endre till Karlstad inför den här säsongen och gjorde två mål mot sitt gamla lag.

Du kanske även vill läsa: Highlights: Malmö-Falun 6-1 Highlights: Västerås Rönnby-Thorengruppen 5-10 Den här artikeln handlar om: