IBK Göteborg vann mot Craftstaden

Seger för IBK Göteborg efter avgörande i förlängningen mot Craftstaden

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut IBK Göteborg avgöra den jämna matchen hemma mot Craftstaden i Allsvenskan södra dam. Slutresultatet blev 4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 1-0). Ebba Sporrong blev matchhjälte för IBK Göteborg med sitt mål i förlängningen.

Det här innebär att IBK Göteborg nu har fyra segrar i följd.

Craftstaden tog ledningen efter 5.55, genom Thilda Similä framspelad av Sanna Zetterling. Det tog sin tid innan något av lagen hittade rätt på nytt. Efter 11.37 i andra perioden nätade Ida Hawerman, framspelad av Emmelie Södergren och kvitterade för IBK Göteborg.

Craftstadens Elna Olsson gjorde 1-2 efter 12.43.

Efter 18.03 slog Fanny Sundberg -Tisell till, på pass av Sanna Zetterling och ökade ledningen för Craftstaden.

7.17 in i tredje perioden nätade IBK Göteborgs Moa Rylander framspelad av Emmelie Södergren och reducerade åt IBK Göteborg.

Efter 13.45 slog Elin Olausson till på pass av Kajsa Högemark och kvitterade för IBK Göteborg.

I förlängningen tog det 2.53 innan IBK Göteborg också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Ebba Sporrong, på pass av Louise Hedkvist.

IBK Göteborg har nu elva poäng efter fyra spelade matcher, medan Craftstaden har fyra poäng efter tre matcher.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 23 oktober. Då möter IBK Göteborg Kalmarsund i Lundenhallen 17.00. Craftstaden tar sig an Lindås Rasta borta 14.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden