Åby förlorade mot FBC Lerum

Seger för FBC Lerum på bortaplan mot Åby

FBC Lerum vann mötet med Åby borta med 10-6 (1-2, 2-0, 7-4) på lördagen i Allsvenskan södra herr.

FBC Lerum tog ledningen efter 7.05, genom Noah Johansson på pass av Fredrik Bäckman.

Åby kvitterade till 1-1 efter 8.03, genom Mathias Pettersson framspelad av Jimmy Bagge.

Laget tog också ledningen efter 18.57, genom Jimmy Bagge på pass av Jonathan Pegler.

Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 11.29 i andra perioden slog Noah Johansson till åter igen, framspelad av Oscar Ahlsén och kvitterade för FBC Lerum.

Jesper Hallqvist gjorde dessutom 2-3 efter 19.19 på pass av Tobias Sanne.

43 sekunder in i tredje perioden slog Åbys Joakim Marcus till och kvitterade för Åby.

2.33 in i perioden nätade FBC Lerums Adrian Söderberg framspelad av Tim Sandblom och gav FBC Lerum ledningen.

Efter 4.13 nätade Tobias Lundqvist och kvitterade för Åby.

Efter 5.00 slog Joel Ekström till på pass av Noah Johansson och gav FBC Lerum ledningen.

Efter 6.10 gjorde FBC Lerums Tim Sandblom mål framspelad av Oskar Härsjö och ökade ledningen för FBC Lerum.

Efter 8.04 fick Victor Johansson in pucken på pass av Tim Sandblom och ökade ledningen för FBC Lerum.

Efter 10.22 nätade Åbys Mathias Pettersson på nytt på pass av Jimmy Bagge och reducerade åt Åby.

11.47 in i perioden slog FBC Lerums Fredrik Bäckman till och ökade ledningen för FBC Lerum.

Efter 15.24 slog Victor Johansson till ännu en gång på pass av Oskar Härsjö och ökade ledningen för FBC Lerum.

Efter 16.32 fick Joakim Marcus på nytt in pucken framspelad av Jonathan Pegler och reducerade åt Åby. Men mer än så orkade Åby inte med.

FBC Lerum punkterade matchen med ett 6-10-mål med 40 sekunder kvar att spela åter igen genom Victor Johansson framspelad av Tim Sandblom. Det fastställde slutresultatet till 6-10.

Victor Johansson gjorde tre mål för FBC Lerum, Noah Johansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Tim Sandblom stod för fyra poäng, varav ett mål. Dessutom att Jimmy Bagge gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Åby nu ligger på sjunde plats i tabellen, och FBC Lerum är på sjätte plats.

I nästa match möter Åby Malmö FBC borta och FBC Lerum möter Lillån borta. Båda matcherna spelas lördag 23 oktober 13.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång FBC Lerum bröt Warbergs segersvit