Thorengruppen 2 vann mot Håsta

Målfest när Thorengruppen 2 krossade Håsta i Umeå Energi Arena

Thorengruppen 2 hade inga problem med Håsta i division 1 Norrland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-3 (3-1, 4-0, 5-2).

Segern var Thorengruppen 2:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Thorengruppen 2 dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.33 genom Elias Bäckström innan Håsta kvitterade.

Innan perioden var över hade Thorengruppen 2 tagit ledningen med 3-1. I andra perioden var Thorengruppen 2 starkast och gick från 3-1 till 7-1 genom mål av Hugo Gunneriusson, Hugo Gunneriusson, Joel Långström och Rasmus Karlstén. Det sista målet kom med 20 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från Thorengruppen 2. Thorengruppen 2 stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 7-1 till 10-1 på bara 3.17.

Håsta reducerade dock till 10-2 genom Max Grenedal efter 6.20.

Thorengruppen 2 ökade ledningen till 11-2 genom Gustav Haarstad Nyberg efter 7.37

Håsta gjorde 11-3 genom Henric Pettersson efter 11.58.

Thorengruppen 2 kunde dock avgöra till 12-3 med 2.31 kvar av matchen genom Elias Bäckström.

Thorengruppen 2:s Joel Dahlberg stod för fem poäng, varav ett mål, Elias Bäckström gjorde fyra mål och Gustaf Hedström hade tre assists.

För tabellens utseende betyder det här att Thorengruppen 2 ligger på tredje plats medan Håsta har elfteplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 10 oktober. Då möter Thorengruppen 2 Bollnäs i Vildmannahallen 15.00. Håsta tar sig an IBF Dalen borta 12.00.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 Segerraden förlängd för Thorengruppen 2 – besegrade Gimonäs Umeå