Fagerhult Habo vann mot Åstorp/Kvidinge

Målfest när Fagerhult Habo krossade Åstorp/Kvidinge i Habo Sporthall

Fagerhult Habo hade inga problem med Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-3 (3-3, 4-0, 4-0).

Åstorp/Kvidinge började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.23 slog Thomas Ghilain till på pass av Andreas Bremer.

Fagerhult Habo kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.29 slog Robin Raske till framspelad av Hampus Bromander.

Laget tog också ledningen efter 8.44, genom Marcus Larsson på pass av Jesper Ekström.

Åstorp/Kvidinge kvitterade till 2-2 efter 9.57, genom Andreas Bremer framspelad av Markus Eriksson.

Fagerhult Habo tog ledningen på nytt efter 13.54, åter igen genom Marcus Larsson framspelad av Filip Åkerblom.

Åstorp/Kvidinge kvitterade till 3-3 efter 19.09, genom Markus Eriksson på pass av Anton Tufvesson.

Fagerhult Habo dominerade andra perioden och gick från 3-3 till 7-3 genom mål av Tobias Zälle, Robin Raske, Simon Hedin och Hampus Bromander. Och det var bara början. Fagerhult Habo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-3. Målen i sista perioden gjordes av Simon Hedin, Ulrik Weidman, Marcus Larsson och Ulrik Weidman.

Fagerhult Habos Hampus Bromander stod för tre poäng, varav ett mål, Marcus Larsson gjorde tre mål, Ulrik Weidman gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Robin Raske gjorde två mål och totalt tre poäng.

Åstorp/Kvidinge har startat svagt och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Fagerhult Habo har tio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 23 oktober. Då möter Fagerhult Habo Höllviken i Halörhallen 15.00. Åstorp/Kvidinge tar sig an Lagan borta 16.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit