Lördagens matcher
Kommer Warbergs-publiken resa till Karlstad för att stötta sitt lag idag?
Foto: Helmuth Subiabre
Landet runt

Lördagens hetaste matcher: "Inlett närmast klockrent"

ANNONS

Här är fem matcher du inte får missa under lördagen!

13.00 Västerås Rönnby-Thorengruppen (SSL D)  

Västerås Rönnby har högt flygande ambitioner och vill tillbaka till fornstora dar, men hittills har man visat att det är en bit kvar tills dess. Visst, att ligga sexa hittills är ingen katastrof men man har kanske inte gjort någon ultimat match hittills. Mot Thorengruppen måste man göra just det för att kunna ta poäng. Gästerna har varit läskigt bra inledningsvis och ser ut att vara närmast ostoppbara. Andreas Harnesk har dock bra koll på sina gamla spelare från IKSU-tiden och man spelade jämnt båda gångerna förra säsongen, där Thorengruppen vann med uddamålet både hemma och borta. Kommer hans Rönnby bli första laget att ta poäng av svenska mästarinnorna den här säsongen?

Se matchen på SportExpressen Play

13.00 Luleå-Sundsvall (Herr1an)  

Toppmöte i Herr1an mellan ett Sundsvall som delar serieledningen med RIG Umeå mot ett Luleå som har tre poäng upp till förstaplatsen med en match mindre spelad. Båda algen har med andra ord vunnit samtliga matcher hittills, men nu kommer en av segersviterna att ta slut. Luleå tog inte en poäng förra säsongen och tippades dessutom sist av Innebandymagazinet inför premiären, men har hittills motbevisat oss och andra belackare. Sundsvall var desto mer favorittippat, mycket tack vare unga kvintetten Viktor Hammarstedt, Marcus Carlson, Dennis Hellhoff, Noah Norlander och Melker Grönholm som alla inlett strålande. 

14.00 Lillån-Lindås (Allsv. H)  

Ångestmöte i Allsvenskan. Här är två lag som definitivt inte tippades hamna i botten – framförallt inte Lindås. Göteborgarna står på en poäng hittills vilket är en missräkning. Man kvalade ifjol och fick i år in rutinerade Jonas Eliasson som huvudtränare, samt ett par intressanta nyförvärv, men förluster mot Örebro, Åby (efter sudden) och Fagerhult Habo gör att man ligger näst sist – detta med en av seriens bästa trupper. Dagens motståndare Lillån har varit ett stabilt mittenlag de senaste säsongerna men har förlorat alla matcher hittills. Det ska dock sägas att man stött på något tuffare motstånd än Lindås då man mött Warberg, Malmö och Höllviken. Här ges man ett ypperlig chans till att ta säsongens första poäng mot ett pressat Lindås.

15.00 Lockerud-Kumla (Allsv. D)  

På tal om ångestmöten....båda lagen parkerade på nedre halvan förra säsongen och det är ingen superskräll att man ligger tia (Lockerud) respektive elva (Kumla) just nu, men man hade givetvis hoppats på en bättre start. Lockerud har ett ungt lag i år och man ska inte förvänta sig underverk, men man har stått upp ganska så bra i de tre förlustmatcherna hittills. Inte heller Kumla har blivit utklassade någon match hittills och man stod upp rätt så bra mot Fröjered senast. Dagens match har potential att bli jämn och det är oerhört viktiga poäng som står på spel. Det laget som vinner matchen får en välbehövlig boost i kampen för att ta sig över strecket!

16.00 Karlstad-Warberg (Allsv. H)  

Vad händer i Karlstad? Den frågan har nog många ställt sig efter de senaste veckorna där man drabbats av flera spelaravhopp, som inleddes med att storstjärnan Adam Colling bestämde sig för att ta en timeout. Alla spelare som valt att lämna har sagt att det inte beror på någon schism, men visst känns det som om något inte är helt harmoniskt i laget. En sjundeplats efter tre spelade matcher är också en liten missräkning för det notoriska topplaget. Warberg har å sin sida inlett närmast klockrent med segrar mot Lillån och Lagan – planenliga sex poäng men mot motstånd som inte ska underskattas – samt en suddenvinst hemma mot tippade toppkonkurrenten Fagerhult Habo. Man förlorade fjolårets möte i Karlstad men har bättre vinstchanser nu!



Highlights: Thorengruppen-Täby 14-3

Thorengruppens segertåg fortsätter efter ny utklassning

Den här artikeln handlar om: