Lockerud/Mariestad vann mot Kumla IBK
Montage
Matchrapport

Lockerud/Mariestad avgjorde med tre mål i tredje perioden

ANNONS

I två perioder hängde bortalaget Kumla IBK hyggligt med i matchen mot Lockerud/Mariestad. Men Lockerud/Mariestad öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 9-4 (3-1, 3-3, 3-0) i matchen i Allsvenskan västra dam.

– Vi står för en bra insats där vi tidigt tar ledningen med 3-0. Trots att Kumla lyckas reducera matchen är vi spelmässigt bättre än Kumla och skapar tryck med alla tre formationer. Framförallt i sista perioden visar vi styrka att orka fortsätta driva spelet och 9-4 som slutresultatet blev ser jag som helt rättvist, tyckte Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson, efter matchen.

Kumla IBK:s tränare Patrik Davidsson om matchen:

– Vi var ett revanschsuget lag som åkte till Mariestad men med dåliga starter i varje period. Vi släpper totalt sju mål i början av varje period, med såna uppförsbackar blir det svårt att vinna innebandy matcher. Vi gör en riktigt bra upphämtning 5-1 till 5-4 men det räcker inte att vara bra i korta perioder i allsvenskan, Jag berömmer Petra Lundin, Tilda Lilja och Filippa Boström i Kumla IBK.

Lockerud/Mariestad stod för tre raka mål i början av första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 1.14.

Kumla IBK reducerade dock till 3-1 genom Sofie Cederlind med 3.46 kvar att spela. Lockerud/Mariestad gjorde dock två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 3-1 till 5-1.

Kumla IBK gjorde tre mål till 5-4-läge genom Tilda Lilja, Maja Elf och Frida Sund efter 14.09.

Lockerud/Mariestad gjorde 6-4 genom Wilma Klingberg efter 16.56. Lockerud/Mariestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-4. Målen i sista perioden gjordes av Stina Jönsson, Ellen Lundin och Maja Pehrson.

Kumla IBK har startat svagt och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Lockerud/Mariestad tog nu sin första seger.

Lockerud/Mariestad möter Rönnby U i nästa match borta lördag 23 oktober 13.00. Kumla IBK möter samma dag Linköping IBK hemma.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: