Lindås Rasta vann mot Munka-Ljungby
Montage
Matchrapport

Lindås Rasta tog bonuspoängen hemma mot Munka-Ljungby

ANNONS

Matchen i Allsvenskan södra dam mellan hemmalaget Lindås Rasta och gästande Munka-Ljungby var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Matea Corkovic som stod för det avgörande målet.

Munka-Ljungbys tränare Marcus Hedlund:

– Jag tycker vi gör en jättebra match. Vi har ett go i laget som är en stor del i att vi kan sitta i förarsätet såpass länge. Sen är vi inte riktigt så effektiva som vi önskat och Lindås trycker på mot slutet vilket resulterar i bolltapp på fel ytor och en stor del oflyt kring studsande bollar framför mål. Så givetvis är vi besvikna men första poängen för säsongen är inne på kontot och nu kommer det rulla på det är jag övertygad om.

Lindås Rasta startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.09 slog Carolina Peil till framspelad av Lina Gyså.

Munka-Ljungby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.27 nätade Nathalie Britzén Bengtsson på pass av Anna Johansson-Modig.

Laget tog också ledningen efter 11.36, genom Alice Sjögren framspelad av Victoria Sylwander.

Nästa mål lät vänta på sig. Efter 17.59 i andra perioden slog Amelie Uhr till, framspelad av Victoria Sylwander och ökade ledningen för Munka-Ljungby. 13.08 in i tredje perioden slog Lindås Rastas Lisa Ekström till på pass av Emma Lundblad och reducerade åt Lindås Rasta.

Efter 14.57 nätade Matea Corkovic och kvitterade för Lindås Rasta.

I förlängningen tog det 2.02 innan Lindås Rasta också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Matea Corkovic, framspelad av Elin Lundblad.

Lindås Rasta har nu åtta poäng efter fyra spelade matcher, medan Munka-Ljungby har ett poäng efter två matcher.

Lindås Rasta tar sig an Craftstaden i nästa match hemma lördag 23 oktober 14.00. Munka-Ljungby möter samma dag 15.15 Pixbo Wallenstam hemma.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: