Kalmarsund vann mot Helsingborg

Kalmarsund vann mot Helsingborg på hemmaplan

Kalmarsund vann hemma mot Helsingborg i Superligan SSL herr. Matchen på lördagen slutade 5-3 (1-1, 2-0, 2-2).

Första perioden var jämn. Kalmarsund inledde bäst och tog ledningen genom Jan Bürki efter 13.38, men Helsingborg kvitterade genom Jonathan Nilsson i slutet av perioden. Kalmarsund startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Kevin Björkström och Anton Nilsson. Kalmarsund gjorde två mål i tredje perioden och gick från 3-1 till 5-1, och punkterade matchen.

Max Wahlgren och Linus Nordgren reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Helsingborg. Kalmarsund tog därmed en säker seger.

Kalmarsund ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Helsingborg ligger på elfte plats.

Kalmarsund tar sig an Pixbo Wallenstam i nästa match borta lördag 23 oktober 17.00. Helsingborg möter Sirius hemma söndag 24 oktober 13.00.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien