Kalmarsund vann mot Nyköping

Kalmarsund utklassade Nyköping på hemmaplan

Kalmarsund dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Nyköping i division 1 östra Götaland herr med hela 9-1 (3-0, 4-1, 2-0).

I och med detta har Kalmarsund fyra raka segrar.

Kalmarsund dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Simon Boklund, Kasper Hultgren och Hugo Seborn. Det skulle komma mer från Kalmarsund. Nyköping reducerade dock till 3-1 genom Kim Olausson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

På bara 13.50 gjorde Kalmarsund fyra raka mål när laget gick från 3-1 till 7-1. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Daniel Helge och Christopher Dahl.

Kalmarsunds Oskar Andersson hade fyra assists och Simon Boklund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Kalmarsund nu ligger på andra plats i tabellen, och Nyköping är på sjunde plats.

På lördag 23 oktober 13.00 spelar Kalmarsund hemma mot Bergs IK, och Nyköping hemma mot Hovshaga.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan