KAIS Mora vann mot Älvsjö AIK

KAIS Mora tog bonuspoängen hemma mot Älvsjö AIK

Matchen i Allsvenskan östra dam mellan hemmalaget KAIS Mora och gästande Älvsjö AIK var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 5-4 (0-1, 1-0, 3-3, 1-0). Matchhjälte blev Nadi Naing, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Älvsjö AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.39 slog Josefine Oldenburg Landin till. Efter 8.08 i andra perioden nätade Jonna Jonsson, framspelad av Maja Schneider och kvitterade för KAIS Mora. Efter 7.37 gjorde Älvsjö AIK 1-2 genom Josefine Oldenburg Landin.

KAIS Mora kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Maja Schneider efter 10.39 i tredje perioden.

Älvsjö AIK gjorde dock två snabba mål och gick från 2-2 till 2-4.

Men KAIS Mora stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 0.28. Leona Larsson-Hjort gjorde 3-4 efter 19.21 och samme Larsson-Hjort fullbordade comebacken efter 19.49. I förlängningen tog det 1.15 innan KAIS Mora också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Nadi Naing, på pass av Hannah Kempendahl.

Efter fyra matcher har KAIS Mora nu fem poäng och Älvsjö AIK har sju poäng.

Söndag 24 oktober 14.00 spelar KAIS Mora hemma mot Bele Barkarby. Älvsjö AIK möter Åkersberga IBF borta i Åkersberga Sporthall lördag 23 oktober 15.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent