Krönika
Djurgården är sist i SSL – men behöver inte skämmas för något!
ANNONS

Magnus Fredriksson efter Pixbo-Djurgården (5-4): "Minst ett steg framåt"

Djurgårdens 5-4-förlust mot Pixbo Wallenstam i SSL idag väcker reaktioner hos flera på sociala medier. Fyra matcher spelade och fyra förluster. Är resan slut innan den har börjat, tänker många. Trots förlusten i den fjärde omgången stod Djurgården för en storartad insats mot ett rutinerat SSL-lag.  

Det finns något där hos Stockholmsklubben. 

Djurgården befinner sig i en tuff uppförsbacke i sin SSL-debut. I våras när huvudtränaren Roger Östergren tackade jag till uppdraget att leda Djurgården försvann fyra viktiga spelare i truppen och truppen har breddats eller fyllts på med division I-spelare. 

Jag gillade vad jag såg av Djurgården i kvalet i våras och jag gillar vad jag ser av dem i SSL. De kämpar för att komma in i SSL-kostymen och gör det med för mig en härlig karaktär. De är ett sådant där härligt klassisk rock n roll-innebandylag som folk vill betala för att se. Djurgården är underhållande enligt mig för att de försöker spela innebandy genom att spela ett anfallsspel som bygger på spelarnas individuella egenskaper i första hand. Jag kallar det spontan spelglädje och sådant behöver vi ännu mer av i SSL.

Det är en extrem belastning att byta Allsvenskan mot SSL, det tror jag redan Djurgården känner av. Deras utmaning är att klara av matcherna även om några viktiga spelare saknas. Någonstans handlar det om att inte få panik utan försöka sig att jobba sig in i serien. Är det något lag som kan utvecklas under säsongen är det troligen Djurgården. Spelarna måste jobba mycket med det mentala att orka ta kommandot i serielunken i underläge i matcher för att kunna vinna. Djurgården kommer från allsvenskan med en klar vinnarkultur och nu måste flera spelare hantera många förluster.  

Jag satt strax bakom Djurgårdens spelarbänk när de släppte två mål i sista perioden som betydde uddamålsförlust. Det gick att ta på besvikelsen i DIF-lägret att även denna match slutade med förlust.  Samtidigt kändes det som att de stockholmarna ändå kände att den fjärde matchen var minst ett steg framåt. 

Det finns många profiler i Djurgården att följa. Sebastian Gafvelin och Patrik Kareliusson är två välkända. Vem vet, snart kanske vi får lära känna Theodor Svensson också. En 17-åring född 2004 vars pappa Conny Svensson är världsmästare och svensk mästare för Balrog. Conny ingår i Djurgårdens ledarteam tillsammans med Roger Östergren.  

Djurgården var bra i Wallenstam Arena och behöver inte skämmas för någonting. Frågan är hur laget ska orka ladda om till nästa match, eller det är kanske inga problem. Då väntar den andra nykomlingen Hagunda i Eriksdalshallen. 

Snacka om viktig match!

Highlights från matchen: 


Den här artikeln handlar om: