Alunda vann mot Hammarby IBF

Alunda tog bonuspoängen hemma mot Hammarby IBF

Matchen i Allsvenskan östra dam mellan hemmalaget Alunda och gästande Hammarby IBF var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där Alunda spikade segerresultatet, 5-4 (2-0, 1-2, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Elvira Danielsson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Hammarby krigade på och gör en bra match medan vi inte kommer upp i nivå alls! Både skönt och starkt att kunna vinna i sudden efter att vi gör en mindre bra insats sett över hela matchen! Skönt att vi har match på tisdag igen så vi har möjlighet och studsa tillbaka snabbt efter detta, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson efter matchen.

Alunda startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Matilda Wallin och Ebba Olsson. Efter 4.56 i andra perioden nätade Tyra Müller-Nord, framspelad av Ida Torbjörner och reducerade åt Hammarby IBF.

Smilla Parkler gjorde dessutom 2-2 efter 10.48 på pass av Ida Torbjörner.

Efter 17.17 slog Jasmine Van der Veen till, på pass av Mikaela Eriksson och gav Alunda ledningen.

6.28 in i tredje perioden nätade Hammarby IBF:s Tuva Henriksson framspelad av Tyra Müller-Nord och kvitterade för Hammarby IBF.

11.23 in i perioden slog Alundas Frida Wennberg till framspelad av Frida Ågren och gav Alunda ledningen.

Hammarby IBF kvitterade till 4-4 med 1.05 kvar att spela åter igen genom Tyra Müller-Nord på pass av Ida Torbjörner.

I förlängningen tog det 1.59 innan Alunda avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Elvira Danielsson, på pass av Jonna Westerholm.

Alunda ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Hammarby IBF ligger på elfte plats.

Nästa motstånd för Alunda är Huddinge IBS. Lagen möts tisdag 12 oktober 20.00 i Fleminghallen. Hammarby IBF tar sig an Sirius borta lördag 23 oktober 13.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC