ik sirius fbc
Michelle Wiki.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Så är statusen på Wiki efter ögonskadan

ANNONS

Den schweiziska storstjärnan är tillbaka i träning efter sin otäcka skada.

I matchen mot Thorengruppen i Superligans tredje omgång så åkte Sirius schweiziska stjärna Michelle Wiki på en otäck skada. Hon fick föras till sjukhus efter att ha fått en boll i ögat. 

- Hon stod bredvid mig i båset. Jag tittar på spelet men hon tittar på spelaren som ska byta med henne, så hon tittar åt ett annat håll. Sen kommer en boll som styr uppifrån golvet rakt upp i ögat på henne, utan att hon ser nånting. Det var helt överraskande, sa Sirius-tränaren Marko Palosaari till Innebandymagazinet efter matchen.

Hon saknades i truppen i den efterföljande matchen mot Malmö, men nu kommer lite trevliga nyheter: Under torsdagen fick hon besked från sin doktor att hon kan börja träna igen.

- Jag får se hur det funkar idag, men jag tror det kommer gå bra. Jag har varit på sjukhuset några gånger sedan det hände och skulle säga att jag har tur att vara tillbaka på planen så snabbt, säger Wiki till Innebandymagazinet. 

Wiki berättar att ögat inte är helt återställt, men att hon ser tillräckligt. Det finns kvar en inflammation men enligt doktorn kommer den försvinna snart.

Sirius nästa match spelas på hemmaplan mot Warberg imorgon lördag. 


 


Highlights: Malmö-Sirius 2-3

Sirius vann täta bortamatchen mot Malmö

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: