superligans hetaste kedjor
Anton Åkerlund, Oskar Weissbach och Jesper Sankell tillhör alla några av seriens hetaste kedjor.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Kedjorna som öppnat SSL-säsongen bäst

ANNONS

Här är sju kedjor som imponerat framåt i början av SSL-säsongen.

Vi har tittat på hur många poäng olika kedjor har gjort i SSL och tagit fram de som producerat mest hittills. För att ta plats på listan så ska de tre spelarna har spelat ihop i minst två av matcherna.

Utan inbördes ranking. Antalet poäng står inom parantes.

Pixbo: Felix Lanver (9 poäng) - Martin Östholm (7) - Oskar Weissbach (7)

Superligans hetaste kedja! Martin Östholm fortsätter sin poängform från ifjol, där han var bäst av alla. Lanver gjorde en okej första säsong i Pixbo men ser nu ut att kunna slå sitt tidigare poängrekord i serien (48 på 32 matcher). Oskar Weissbach är en av spelarna från Pixbos framgångsrika 00-kull som väntas blomma ut på allvar i år, och man får lugnt säga att han är på god väg!

Dalen: Anton Åkerlund (8) - Pär Forsman (6) - Daniel Sonidsson (3)

En nykomponerad kedja för i år där den tidiga backen Pär Forsman nu spelar center med framgång. Åkerlund och Sonidsson är två spelare som väntas kliva fram i år när flera duktiga forwards har lämnat, och de har tagit precis det ansvar som Dalen hoppades på. Det här är långt ifrån seriens mest namnstarka kedja men i dagsläget en av de absolut bästa. 

Växjö: Tommy Bolin (3) - Ludwig Persson (3) - Manuel Maurer (7)

Johan Schönbeck verkar vara duktig på att hitta rätt konstellationer med sina spelare. Persson och Bolin spelade ihop mycket under fjolårssäsongen, ofta ihop med Karljohan Ahlroth, men nu är det den superstjärnan Manuel Maurer som gör duon sällskap. Schweizaren toppar lagets poängliga och har varit precis lika bra som vi vet att han kan vara. 

Team Thorengruppen: Axel Hjälm (5) - Jonas Grahn (5) - Hampus Öhgren (6)

En kedja som har potential att bli en av de allra bästa i serien om man får fortsätta spela ihop. 20, 20 och 21 är åldern på de här grabbarna som utgör en formation vi därför kan kalla för ”dagiskedjan” – för lekstuga, det har man haft under stora delar av säsongen hittills. Man har också bra avlastning från förstakedjan med Daniel Hernandez, Jonas Svahn och Måns Höglin.

Mullsjö: Jesper Sankell (5) - Daniel Gidske (5) - Kim Ganevik (5) 

Backen Daniel Gidske avslutade fjolårssäsongen på en centerplats, då han fick ta skadade stjärnan Rikard Erikssons roll. Nu är Eriksson borta permanent och Gidske har fått behålla sin roll. Han flankeras av energiknippena Sankell och Ganevik och kedjan har fått fin utdelning hittills. 

Linköping: Olle Abrahamsson (5) - Oskar Seth (5) - Martin Karlsson (5)

Till skillnad från de andra kedjorna på listan så har den här trion inte spelat ihop i alla matcher – mot Sirius senast så hade Simon Palmén tagit Abrahamssons plats och därmed återförenat kedjan från förra säsongen. Men innan dess firade man stora framgångar och David Gillek har en tacksam uppgift med sitt lagbygge, inte minst då Matej Jendrisak nu är tillbaka i leken.

Falun: Victor Wettergren (5) - Linus Holmgren (3) - Omar Aldeeb (5)

Vanligtvis brukar rubrikerna i Falun handla om Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström, som i år har spelat ihop med Casper Backby, men den här säsongen är man inte Faluns poängbästa kedja. Istället är det den här nykomponerande trion som producerat mest poäng för Falun. Wettergren fanns inte med i den senaste landslagstruppen, men kommer Niklas Nordén och Thomas Brottman fortsätta att para ihop duon Holmgren/Aldeeb? 



Highlights: Onyx-Sätra 6-10

Se alla målen från det allsvenska mötet mellan Onyx och Sätra

Den här artikeln handlar om: