Foto: Per Wiklund
Landslaget

39% av landslagstruppen kommer från Falun

ANNONS

Förbundskapten Thomas Brottman försvarar uttagningen av 9 Faluspelare i landslaget.

Herrlandslaget släppte sin trupp till Euro Floorball Tour, som går av stapeln den 13-17 oktober nere i Tjeckien, tidigare i veckan. Fyranationersturneringen kan ses som ett genrep då det är den sista samlingen för landslaget innan VM-truppen ska tas ut. 

 - Är man med i den här truppen är man närmre VM än många andra. Vi har några som krigar om platserna och alla får nu chansen att visa upp sig. Det är inget att ljuga om att det här är den sista chansen att märkas av inför VM. Vi hoppas att spelarna verkligen vill kriga i Tjeckien. Det ska synas där ute, att de är beredda att slåss för en plats. Vi vill ha blodiga naglar och glödande ögon, sa förbundskapten Thomas Brottman när truppen släpptes i tisdags.

Brottman lede Falun till SM-guld tidigare i våras, innan han sadlade om till Förbundskapten. Från Falun hämtas nu 39% av spelarna till landslagets genrep. Att nio spelare från Falun får dra på sig den blågulatröjan i ett landslagsrep är ett nytt rekord.

- Falun har värvat bra i år och det har tillkommit två till landslagsspelare sedan jag lämnade. Sedan tycker jag att vi är där just nu att Falun är det bästa laget i SSL. Det är inget självändamål från min sida att ta spelare från Falun, tvärtom är det Niklas (tränarkollegan Nordén) som varit lite mer på mig kring de här spelarna, säger Brottman till Dalarnes Tidningar

Spelarna som tillkommit är Linus Holmgren från IBK Dalen och Emil Nielsen från Jönköping IK. Två tillskott som gjort att Falun glidit upp som storfavoriter till att försvara SM-guldet. Men Brottman vill gå lite längre än att bara kalla Falun för favoriter denna säsong.

- Jag tycker att det ser bra ut, klart mycket bättre nu än vad vi gjorde vid den här tidpunkten förra säsongen. Jag tycker att Falun bör gå för en "clean sheet" i serien, att gå igenom den utan en enda förlust. Jag tycker det ser jättebra ut. 


Highlights: Falun-Pixbo Wallenstam 7-5

Se alla målen från SSL-mötet.

FAKTA

Faluns landslagsspelare

  1. Omar Aldeeb
  2. Casper Backby
  3. Rasmus Enström
  4. Alexander Galante Carlström
  5. Linus Holmgren
  6. Emil Johansson
  7. Malte Lundmark
  8. Emil Nielsen
  9. Johan Samuelsson

Den här artikeln handlar om: