Foto: Aftonbladet TV och Per Wiklund
Svenska Cupen

Växjökeeperns monsterräddning blev avgörande

ANNONS

Viktor Kastengren berättar om gårdagens monsterräddning som gjorde att Växjö kunde vinna första semifinalen i Svenska Cupen.

Förra säsongen fick Växjös målvaktstalang Viktor Kastengren spolierad på grund av Covid-19 och han hann bara spela sju matcher innan han blev sjuk och missade resten av säsongen. Sedan dess har han kämpat för att komma tillbaka till innebandyn igen och det var först på sensommaren som han varit tillbaka på allvar.

- Det stämmer. Jag skulle säga att jag är helt återställd, jag har kunnat träna på bra från början av juli. Såklart var inte kroppen i den form man önskat efter att ha varit borta flera månader med allt vad det innebär men jag tycker att jag hittat tillbaka på ett bra sätt, säger Kastengren till Innebandymagazinet.

Igår var han tillbaka med råge dessutom och han stod för en helt matchavgörande räddning i slutet av semifinalen i Svenska Cupen mot Dalen. Vid ställningen 6-5 till Växjö och 51 sekunder kvar att spela får Dalens Anton Åkerlund helt öppet mål men Kastengren lyckas rädda bollen.  

- Jag uppfattar att Ramirez hamnar i en situation i vårt hörn där han blir ur spel då hans klubba ryker. Då får de lite tid på sig och hittar en diagonal där skottet tar i Fox klubba och sedan min höft. När jag landar från förflyttningen känner jag bollen under låret och att jag har koll på den, vilket såklart var en lättnad.

Se räddningen i klippet nedan:


 

Räddningen blev matchavgörandet för i anfallet efter så kunde Manuel Maurer istället lyfta in segermålet i öppen bur.  

- Vi var noga med förberedelserna i hur vi skulle ta oss an deras press, vilket var nyckeln. Sedan har vi flera spelare som kliver fram i avgörande lägen vilket sätter oss i förarsätet, Tommy Bolin är en sådan spelare, Samuel Folkesson Algman likaså. Den typen av spets i kombination med tre stabila femmor talar för oss även i fortsättningen.

För att det ska bli någon fortsättning i Svenska Cupen för Växjö så räcker det att man spelar lika eller vinner returmötet mot Dalen om tre veckor. För vinnarna väntar sedan final mot vinnarna mellan Pixbo och Visby, som spelar sin första semifinal ikväll.

Till att börja med så var det härligt att se publik på läktaren, det var länge sedan sist. Sett till matchen så är det roligt att möta Dalen, deras press bäddar för intensiva matcher med högt tempo. En tight match där jag tycker vi gör vår bästa prestation sett till 60 minuter hittills den här säsongen. 

 


Highlights: Växjö-Dalen 7-5

Se alla målen från den första semifinalen av 2

Matchrapporter: Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: