kaoset i karlstad
Simon Sjögren, här i tröja nummer 37, säger att han själv trivs bra i Karlstad.
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Karlstad-veteranen kommenterar avhoppen: "Väldigt tråkigt"

ANNONS

Simon Sjögren har fått se flera nära vänner lämna laget under säsongsstarten.

Under onsdagen kom beskedet att Tom Colling blir nästa stjärna att lämna Karlstad. Tidigare hade Toms bröder Adam och Jesper tagit samma beslut. Även veteranen Erik Nilsson Allansson, som gjorde comeback inför årets säsong, valde att hoppa av tidigt på säsongen. Samtliga har varit ganska så förtegna om bakgrunden till sina beslut, men bristande motivation har varit lite av en gemensam nämnare. 

Det är nästan oändligt med rutin som försvunnit från laget, men kvar finns några veteraner som gjort många år i föreningen. En av dem är Simon Sjögren, som spenderat de tolv senaste åren i Karlstad.

- Det är tråkigt, allting som har hänt. Framförallt på det personliga planet då jag är väldigt nära kompis med alla bröderna och Erik även utanför, säger Sjögren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag har valt att inte lägga mig i någonting där överhuvudtaget utan har lagt energi på annat. Vi kan skilja på det privata och innebandyn, vi är väldigt bra kompisar och har lirat ihop i nästan ett decennium nu. Vi får hänga utanför planen istället.

Men du själv trivs bra i Karlstad eller?

- Ja, jag trivs bra i Karlstad. Jag är nöjd.

Ni har en ny lederstab i år med ishockeylegendaren Peter Nordström i spetsen. Hur skiljer sig de från de tidigare staberna ni haft?

- Jag tycker det är ett spännande koncept. De är väldigt seriösa och så, de har fått ihop det väldigt bra. Resultaten har grinat emot oss när vi släppt in sena mål. Men ser man på helheten så har det varit bra. 

Utifrån har man fått bilden att det kanske är lite hårdare tag och tuffare tag från tränarna, jämfört med tidigare. Upplever du själv att det har varit så?

- Nja…de är ju väldigt seriösa och så, men gällande kravbilden och träningsmässigt så är det samma hårda inställning som det har varit innan. Mycket är upp till oss spelare att ta tag i det också, de (ledarna) kan bara förse oss med verktygen. Det är klart att det är en hård kravbild och det ska det vara, det är ju ändå Allsvenskan. 

Har det varit någon form av mentalitetskifte och annan inställning från tränarnas håll?

- De har sina idéer som vi får respektera och köra på det. Det viktiga är att alla går ihop som en grupp och tror på det tillsammans. Jag tycker att det har fungerat bra hittills, det är resultatet som vi haft lite otur med. 

Vad säger du om resten av säsongen nu när ni har tappat några nyckelspelare?

- Det är väldigt tunga tapp. Vi får se om de har tänkt värva in något, jag vet faktiskt inte riktigt. Men det är klart att det blir tyngre att spela nu. Vi får göra så gott vi kan och nu har vi Warberg som är väldigt duktiga på hemmaplan. Vi får se vad som händer framöver, om de tar in något nytt, men vi får köra på med det vi har och känner oss trygga med det vi har också. Vi går ihop som lag.

På ett sätt känns det väl skönare för er del att de här avhoppen kommer i år och inte förra säsongen, för nu har ni ju en annan uppbackning med spelare som Sebastian Degeryd och Anton Vestlund?

- Ja, precis! Vi har ju några rutinerade att falla tillbaka på, som tur är. Annars hade det sett oerhört tungt då det är många yngre som är med nu. Men de yngre som har kommit upp har gjort det väldigt bra också! 

Är målsättningen att ni fortfarande ska vara det Karlstad ni alltid ha varit, ett topplag?

- Det är väldigt färskt det här som har hänt så vi har inte hunnit diskutera det. Men jag antar att målsättningen är att försöka vinna varje match och ta det därifrån. Vi vet om att vi har ett bra lag som kan slå alla lag i serien, det gäller bara att få ihop det rätt.


Highlights: Malmö-Karlstad 6-6

Se alla målen från det allsvenska mötet mellan Malmö och Karlstad

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: