Foto: Anders Andersson och IBF Karlstad
#ibsilly

Karlstad fortsätter att värva in ersättare för spelartappen

ANNONS

Karlstads sportchef har en hektisk period nu där han försöker hitta ersättare till de fyra karlstadsspelarna som lämnat.

Turbulensen i Karlstads herrlag har nog ingen missat vi det här laget. Storstjärnan Adam Colling tog timeout efter första matchen, Jesper Colling och Erik Nilsson Allansson efter andra och sedan Tom Colling efter den tredje. Båda spelarna och Karlstad har varit förtegna om vad som hänt med det har cirkulerat rykten om att det finns en schism mellan spelarna och den nya tränarstaben. 

Karlstad började säsongen med en tunn trupp och frågan är vad som händer nu när fyra nyckelspelare lämnat. Kommer Karlstad att värva in spelare och varifrån i så fall. Innebandymagazinet pratade med Simon Sjögren igår, som varit i Karlstad i 12 år och han sa så här om spelartappen:

- Det är väldigt tunga tapp. Vi får se om de har tänkt värva in något, jag vet faktiskt inte riktigt. Men det är klart att det blir tyngre att spela nu. Vi får göra så gott vi kan och nu har vi Warberg som är väldigt duktiga på hemmaplan. Vi får se vad som händer framöver, om de tar in något nytt, men vi får köra på med det vi har och känner oss trygga med det vi har också. Vi går ihop som lag.   

Karlstad har börjat fylla upp hålen som kvartetten lämnat och först in är William Cerwall. En junior född 2004 som Karlstad hämtar in från det egna Herr1an-laget på dubbellicens. 

- En hårt arbetande spelare, han gjorde dessutom poäng i sin debut mot FBC Malmö i helgen som gick, skriver klubben på sitt Twitterkonto. 

Värmlands Folkblad har pratat med klubbchefen Mikael Bergqvist om vad som händer med truppen nu och om flera spelare kommer att ansluta. Bergqvist berättar också om att man reviderat målsättningen att komma topp fyra.

– Att hitta spelare av samma klass i det här läget, det kostar otroligt mycket pengar, det är inte ett alternativ. Men vi söker spelare som kan komma på dubbellicens och där har vi fått tillbaka Marcus Bofeldt, han var med och tränade under gårdagen. Det blir väl lite lugn i klubben nu, men sportchefen Daniel Wellerfors kommer att få det hektiskt, Men målsättningen vi hade kan inte ligga kvar, säger Bergqvist till tidningen.  

På lördag har Karlstad nästa match och det är hemma mot Warberg IC, två lag som på förhand skulle slåss om SSL-platsen.

Uppdaterad: Karlstad är som sagt på jakt efter nya spelare för att ersätta spelarna som tagit timeout och på torsdagseftermiddagen presenterade klubben en ny värvning. En tjeckisk spelare vid namn Radim Kühnel som kommer från Florbal Ústi som spelar i tjeckiska andraligan.

- Radim har varit med och tränat ett tag med laget och är nu klar för en fortsättning hos oss, skriver klubben på sitt Twitterkonto. 

 


Highlights: Malmö-Karlstad 6-6

Se alla målen

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: