Allsvenskan östra

Fem poäng av Telgestjärnan i toppmötet

Therese Gustafsson hade en mycket bra dag på jobbet mot Åkersberga.

Åkersberga IBF hade 18-0 i målskillnad och ledde serien efter två omgångar inför toppmötet mot Telge. Helgens match var väldigt jämn och efter två perioder stod det 2-2 men i tredje perioden fick Telge islossning och drog iväg och vann med 8-3. Stor matchhjälte blev Therese Gustavsson som stod för tre mål och två assist. Det var för övrigt Gustafssons första match för säsongen.

- Då är hon en ändå lite osynlig. Hon är vår poängdrottning, hon gör sina poäng och det är vi tacksamma över. Vi har mer att kräma ur i detta lag, sa tränare Viktor Matsenius efter matchen till LT.se.

Se alla Gustafsson poäng nedan:

Efter segern mot Åkersberga gick Telge upp i serieledning efter tre raka vinster och i helgen möter man Storvreta IBK som är det andra laget i serien som också tagit full pott så här långt. De båda lagen har dessutom målsättningen att kvala sig upp till SSL denna säsong så helgens match blir en första drabbning mellan östra allsvenskans giganter.

Nästa match är ett snäpp till. Storvreta är stora och tunga, de är jobbiga att möta och väldigt rutinerade. Men vi har en bra chans att slå dem om vi spelar som vi gjorde i den sista perioden, avslutar Matsenius.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK