Svenska Cupen

18-åring gjorde sitt första seniormål när Växjö vann

ANNONS

Highlights: Se alla målen från semifinal 1 i Svenska Cupen mellan Växjö och Dalen som slutade 7-5.

Noterbart från matchen:

Båda lagen stod bokstavligt och sov i första perioden inledningsvis då de två första målen gjordes på snabba frislag. En olycka kommer ju sällan ensam och även ett tredje frislag med sovande försvar resulterade i ett mål.  

Onsdagen den 6 oktober 2021 blir en dag för Simon Larano att minnas och berätta om för barnbarnen i framtiden. 18-åringen som till vardags spelar back i Växjös Herr1an-lag fick idag spela forward med A-laget och han lyckades att göra sitt första mål i A-lagströjan. Det var inte bara första målet i A-lagtröjan utan även första målet i seniorsammanhang.   

 

Växjös Viktor Kastengren stod för en matchavgörande TV-räddning med 51 sekunder kvar att spela på Anton Åkerlunds avslut. Räddningen går att avnjuta i highlightsen i klippet ovan.

Är du ett fan av zorrostraffar så ska du kika på highlightsen där Dalens nyförvärv Michel Wöcke trollar in en straff. 

Växjö sitter nu i förarsätet efter att ha vunnit första semifinalen. Returen spelas den 26 oktober och skulle Dalen vinna den så avgörs det i sudden vem som går vidare till final och får möta vinnaren mellan Pixbo Wallenstam och Visby.   

  

Matchrapporter: Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: