Foto: Albin Skur
Superallsvenskan

De 12 bästa allsvenska lagen i en tabell och en poängliga

ANNONS

Premiär för Innebandymagazinets nya bevakning av Damallsvenskan!

I Superallsvenskan kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets fyra olika damallsvenskor. Vi kommer ta fram en tabell med de bästa lagen, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en.

Superallsvenskan: De tolv bästa lagen i alla serier sammanslaget   

Position - Lagnamn - Poängsnitt - Målskillnad

1. FBC Kalmarsund, 3,0 (+21)

2. Telge SIBK, 3,0 (+18)

3. Storvreta IBK, 3,0 (+18)

4. IBK Göteborg, 3,0 (+14)

5. Västra Mälardalen IB, 3,0 (+8)

6. IBK Dalen, 2,67 (+20)

7. Skoghalls IBK, 2,67(+10)

8. Lindome IBK, 2,67 (+5)

9. Västerås IBS, 2,33 (+6)

10. RIG Umeå IBF, 2,33 (+3)

11. Åkersberga IBF, 2,0 (+13)

12. Lindås Rasta IBK, 2,0 (+9)

De fyra allsvenskorna har börjat enligt planen då det är idel bekanta topplag i varje serie, så inga större skrällar där uppe en så länge. Kalmarsund och Storvreta har de mest uttalade målsättningarna tillsammans med Växjö att de vill ta steget upp i SSL. De två första har levererat därefter men Växjö har bara spelat in fyra poäng på tre matcher. 

Den enda överraskningen i Superallsvenskan så här långt är förra säsongens nykomlingar Västerås IBS som öppnat väldigt starkt. De kryssade premiären mot Fröjered sedan har de tagit två meriterade segrar mot Lockerud Mariestad och Linköping IBK. Mycket tack vare nyförvärvet från Rönnby, Izabell Rydell. Backen har serverat sina medspelare mackor på löpande band och hon ligger i delad ledning i poängligan i väster på 1+7.   


Uppseendeväckande resultat från senaste veckan  


FBC Kalmarsund-Pixbo Wallenstam IBF 15-2

Kalmarsunds galna silly season har nog ingen missat och de är säsongens allra största favoriter till att kvala sig upp till SSL. Pixbos andra lag hade som förväntat inget att sätta emot och Kalmarsund körde över dem rejält. Supervärvningarna Moa Tschöp och Matilda Sjödin från Täby stod för 11 poäng tillsammans. Moa för 2+4 och Matilda för 1+4. Kalmarsund har nu Superallsvenskans bästa målskillnad på +21 och då har de spelat en match mindre än alla andra. Det är såklart lagets SSL-värvningar som sticker ut i poängmakandet. Tschöp, Sjödin, Julia Zachrisson och Karen Farnes har gjort 25 poäng tillsammans.   


Telge SIBK-Åkersberga IBF 8-3

Åkersberga inledde starkt med två raka segrar med en målskillnad på 18-0 så förhoppningarna var väldigt höga inför toppmötet mot Telge. Båda lagen har som mål att ta steget upp till SSL och kommer säkerligen vara med i kriget om kvalplatserna under hela säsongen. Efter helgens seger så sitter nu Telge i förarsätet och det kan man tacka Therese Gustafsson för som gjorde tre mål och spelade fram till två i sin första match för säsongen.  

Sundsvalls IBF-IBF Dalen 2-3

Sundsvall har varit ett topplag i norra serien under alla säsonger som Allsvenskan funnits och har intentionerna att slåss om kvalplatserna till SSL denna säsong. Men då har de inte råd att förlora mot IBK Dalens farmarlag som förutspås få det tufft i serien. 2-2 efter första perioden följdes av en mållös andra period och sedan sköt Lisa Eriksson hem segern till Dalen i början på tredje perioden. En riktig skrällseger för Dalens andralag. 


Poängligan

Position - Namn - Lag - Poäng - Poängsnitt

1. Therese Gustafsson, Telge, 3+2, 5ppm

2. Moa Tschöp, Kalmarsund,  3+5, 4ppm

3. Matilda Sjödin, Kalmarsund, 1+6, 3,5ppm

4. Hanna Kristoffersson, IBK Dalen, 4+6, 3,33ppm

5. Hanna Nordstrand, Åkersberga, 7+2, 3ppm

6. Linnéa Nilsson, Rönnby Västerås, 1+2, 3ppm

7. Thea Löfborg, RIG Umeå, 6+2, 2,67ppm

8. Nora Pettersson, Skoghall, 5+3, 2,67ppm

9. Amanda Skyltbäck, Storvreta, 3+5, 2,67ppm

10. Izabell Rydell, Västerås, 1+7, 2,67ppm



Drömanfallet i Herr1an

Kolla in när Hovslätt leker innebandy

Den här artikeln handlar om: