team thorengruppen-Hagunda 10-5
Superligan

Highlights: Team Thorengruppen-Hagunda 10-5

Team Thorengruppen fortsätter imponera i SSL – besegrade Hagunda efter urladdning och vann med 10-5.

Noterbart från matchen:

Team Thorengruppen inledde de två första matcherna, mot Kalmarsund och Falun, med att tidigt hamna i stora underlägen. Det var en läxa man hade lärt sig idag då man istället vände på steken och vann första perioden med hela 6-0! Dessutom hade man fyra skott i målställningen under första.

"Så här dålig har jag nog aldrig sett mig själv eller Hagunda i seniorsammanhang" – Felix Abrahamsson var inte nådig när han intervjuades av SportExpressen Play efter första perioden.

Umeå-laget hämtade dock ikapp de stora underlägena i de två första matcherna och efter ett tag såg det ut som om man själv skulle bli drabbade av samma öde. Efter 7-0-målet, som kom tidigt i andra, gjorde Hagunda fyra raka mål.

Team Thorengruppen utökade dock i slutet och gick hem med alla tre poäng. Stora segerorganisatörer blev spelarna från den unga tredjekedjan: Jonas Grahn, Hampus Öhgren och Axel Hjälm gjorde alla fyra poäng var.

För Hagundas del så var det förstakedjan, med Isak Bengtsson, Felix Abrahamsson och Mattias Jansson, som var mest framgångsrik. Trion låg bakom samtliga fyra mål framåt.

Matchens utfall innebär att Team Thorengruppen avancerar till en sjundeplats medan Hagunda ligger på plats 13.

Artikelfoto: Tomas Brandt Wangel

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Växjö vann klart borta mot Thorengruppen