U19-landslaget
Melker Hemmingberg finns med i den nya U19-truppen.
Foto: Matyáš Klápa, IFF
Landslaget

22 spelare uttagna i nya U19-truppen

ANNONS

Nya förbundskaptenerna tar ut sin första matchtrupp som ska representera Sverige i EFT.

Jonatan Brolin är ny förbundskapten för det svenska U19-herrlandslaget. Han efterträdde mångåriga tränaren Markus Puskala efter VM tidigare år, och han fick med sig legendaren Henrik Lorendal som assistent.

Duon tog först ut en 34 man stor trupp till ett läger på Bosön, men den nya har skalats av till 22 namn och ska den 15-17 oktober spela EFT.

– Det har varit många svåra beslut men det har varit skönt att få ta ut en egen trupp för första gången. Under lägret i Bosön fick jag hjälp i överlämningen men nu har det varit helt egna val från vår nya organisation, säger Jonatan Brolin i ett pressmeddelande och fortsätter beskriva den uttagna truppen:

– Vi har världens bästa lag som arbetsord. Det betyder inte bara de bästa spelarna utan att vi ska skapa det bästa landslaget som kan vinna genom att finns spelare som är bra på olika saker och kompletterar varandra.

I pressmeddelandet får han också frågan vad det är för typ av spelare han har tagit ut.

– Sättet vi vill spela på gör att vi söker duktiga duellspelare, spelare som spelar med hög fart, som vill sätta press och som förstår vad det innebär att spela med hög press. En annan viktig del är att vi söker spelare som är professionella och ambitiösa i sin innebandy till vardagen.

En del i scoutingprocessen har varit att titta på över 110 spelare som deltagit i Talang 17-lägerdagar som har hållits runt om i landet.

– Från dessa lägerdagar har vi tagit in fyra spelare som nu är med i den här truppen. Det är viktigt att vi har den här kanalen och att spelare ser att det går att göra intryck genom olika verksamheter.

Kvar från VM-truppen är Ahmad Aldeeb, August Bergkvist, Gabriel Erol, Melker Hemmingberg, Hannes Nyström och Sebastian Theorin

Hela truppen  

Målvakter

David Henningsson, Linköping IBK Ungdom

Alexander Ljungström, RIG Umeå IBF

Utespelare

Ahmad Aldeeb, Strängnäs IBK

Johannes Almholt, Malmö FBC

Lukas Bemström, IBF Falun Utveckling

August Bergkvist‚ IBF Falun

Wilmer Entall, RIG Umeå IBF

Emil Eriksson‚ IK Sirius IBK

Gabriel Erol, RIG Umeå IBF

Emil Fredriksson‚ Skoghalls IBK

Hampus Helj, Karlskoga IBF

Melker Hemmingberg‚ IBF Falun

Simon Hult, Jönköpings IK

Emil Mattsson‚ AIK IBF

Hampus Morelius‚ IBF Borlänge

Ebbe Nordbäck‚ IBK Genarp

Noah Norlander‚ Sundsvall FBC Ungdom

Hannes Nyström, Jönköpings IK

Adrian Söderberg, FBC Lerum Utveckling

Sebastian Theorin, RIG Umeå IBF

William Törngren‚ RIG Umeå IBF

Simon Wedberg‚ IBF Falun Utveckling

Spelare som gallrats från den stora truppen: Laban Blomkvist, Gustav Ringhagen, Lucas Arvidsson, Hugo Bertilsson, Emil Björkman, Carl Brorsson, Filip Carlström, Samuel Dahlberg Demir, Ahmad Dakhallah, Alex Falebrant, Isak Forsberg, Axel Jinnestrand, Wille Malm, Adrian Olsson, Johannes Rönnmark, Tim Sandblom, Linus Sjögren, Adam Strand, Vilmer Åsenstam, Anton Österlund.




Highlights: Thorengruppen-Täby 14-3

Thorengruppens segertåg fortsätter efter ny utklassning

Den här artikeln handlar om: